Home » KRD: Nesten halvparten av foreldrene klarer ikke å sette barna på vent for fremtiden

KRD: Nesten halvparten av foreldrene klarer ikke å sette barna på vent for fremtiden

by Peter Østbye

Nesten halvparten av foreldrene kan ikke utsette barna til fremtiden, nesten 40 prosent kan ikke. har ikke råd til å dekke alle barns behov, ifølge KRD-undersøkelsen. Over 40 prosent av foreldrene lånte penger; hvert fjerde lån knyttet til helseutgifter.

Ifølge studien «Foreldreutgifter», utført i november i år. på forespørsel fra National Debt Register of Economic Information Bureau, 37,5 prosent av foreldrene har råd til å finansiere alle behovene til et barn (under 18 år), mens én av fire respondenter (26%) bare kan dekke de grunnleggende behovene. 37 prosent innrømmer at økonomien deres ikke lar dem betale for alt barna trenger.

«Mer enn 40 prosent av foreldrene i studien innrømmet at deDe lånte tilfeldigvis penger for å dekke barnets behov eller ønsker. 11 prosent av alle erklærer at de må gjøre det regelmessig» – melder KRD i pressemeldingen om studien.

Som lagt til, foreldre oftest for lånt Klær og sko til vinter (32 %) og reise (27 %). Én av fire respondenter fra denne gruppen innrømmet at de måtte låne til de tilhørende utgiftene barns helse (medisiner, terapi, medisinske råd). 22 prosent av disse sakene gjaldt kjøp Utstyr i form av datamaskin for læring eller telefon for kontakt med barnet.

Studien viser at foreldre som trengte tilleggsfinansiering mest sannsynlig ville låne penger fra familie (66 %), venner (30 %) eller en bank (25 %). 16 prosent av dem benyttet seg av låneselskapers tjenester, og én av 10 besøkte en pantelånerbutikk for å pantsette noe der.

En liste over barns behov som foreldre ikke har råd til

«På spørsmål om hva de ikke kan betale barna sine uten å sette penger til side eller låne penger, henviste mer enn halvparten av de spurte (54 prosent) som må telle hver zloty til det. teknologiske nyheter, for eksempel elektriske scootere eller 3D-printere» – overlevert. Øverst på listen over barnas ønsker som foreldre ikke kan finansiere fra dagens fond står: Merkeklær og -sko (50 %)elektroniske enheter i form av ny telefon eller datamaskin (48 %) og ferieturer, sommerleirer eller skoleturer (46 %).

President for National Debt Register of Economic Information Bureau, Adam Łącki, påpeker at nesten halvparten av de spurte familiene har minst to barn å forsørge, og i tilfellet med 14 prosent har de minst to barn. tre eller flere respondenter.

«Det er fullt forståelig at kostnadene øker med en større familie. Et ekstra problem kan være at i hvert syvende tilfelle blir mamma eller pappa tvunget til å oppdra og ta seg av barna alene, ofte foreldrene også. Oftest blir kvinner imøtekommet i denne situasjonen» – forklarer Łącki. Han la til at undersøkelsen viser at kvinner utgjør 84 prosent. alle aleneforeldre.

15 prosent av foreldrene har problemer med å gi barna sine grunnleggende behov

Ifølge KRD for 15 prosent. Foreldre som leter etter ekstra finansiering er et alvorlig problem Barns grunnleggende behov og ønsker (mat, søtsaker, leker, skolemateriell), og 13 prosent bruker relatert til helsen deres – medisiner, terapier og medisinsk utstyr.

Studien viste at mer enn Halvparten av foreldrene (53 prosent) oppgir at de allerede sparer penger til barnas fremtid. 47 prosent sparer til vedlikehold under studiene. Andre vil at barna deres skal ha nok penger til å reise og utforske verden (28 %), kjøpe bolig (28 %) og bil (20 %). På den annen side samler én av fem foreldre inn penger for å kjøpe enheter som hjelper med en profesjonell karriere eller støtter utviklingen av lidenskap.

«3/4 av foreldre som ikke sparer penger til barn, gjør det ikke på grunn av manglende økonomiske midler. 12 prosent av dem tror ikke de kan heve det meningsfylte beløpet, og 8 prosent mener at barnet bør være selvopprettholdende, heter det.

Samtidig De fleste foreldre har til hensikt å støtte barna sine økonomisk selv etter at de blir myndige. Forskjellene er imidlertid hvor lenge de skal gjøre det.

«På spørsmål om hvor lenge de har tenkt å støtte eller støtte barna sine økonomisk, 42 prosent av foreldrene som deltok i undersøkelsen oppgir at de har tenkt å gjøre dette innen de får sin første jobb. 16 prosent er imidlertid villige til å gjøre det resten av livet, og 14 prosent. til barnet blir selvstendig,” forklarer Łącki.

Den landsomfattende studien «Parental Expenditure» ble utført av IMAS International på vegne av National Debt Register of Economic Information Bureau i november 2022 ved bruk av CAWI-metoden på en gruppe på 384 husstander med barn. (TRYKK)

Forfattere: Aneta Oksiuta, Magdalena Jarco

mmi/

You may also like

Leave a Comment