Home » Finnene har annonsert laget til verdensmesterskapet i Zakopane. Finnene fortsetter å kjempe i Japan

Finnene har annonsert laget til verdensmesterskapet i Zakopane. Finnene fortsetter å kjempe i Japan

by Gunnar Garfors

Vi møtte fire finner som stiller til start i de kommende verdenscupkonkurransene i Zakopane. Troppen består av Antti Aalto, Niko Kytösaho, Eetu Nousiainen og Vilho Palosaari. Julia Kykkänen og Jenny Rautionaho fortsetter reisen i Japan og skal konkurrere i Zaō etter konkurransene i Sapporo.

Antti Aalto (Foto: Joanna Malinowska/Sport w Lens)

Fire finner kommer til Zakopane denne helgen, noe som også betyr at Janne Väätäinens oppladninger deltar i lagkonkurransen på lørdag. Dette er gode nyheter gitt innkommende informasjon om at japanerne ikke vil stille med sine fire. Det er få overraskelser blant de nominerte. Laget vil bestå av Antti Aalto, Niko Kytösaho, Eetu Nousiainen og Vilho Palosaari, spillere som regelmessig går til VM. Aalto er for tiden landets høyest rangerte representant ettersom han ligger på 35. plass med 28 poeng. Den nylig avsluttede Four Hills-turneringen gikk ikke bra for hele Väätäinen-laget. Spillerne kom inn i den andre serien bare to ganger. Vilho Palosaari klarte denne bragden i Garmisch-Partenkirchen, mens Aalto var blant de 30 beste i Innsbruck.Niko Kytösaho kvalifiserte seg kun til én av de fire konkurransene (Bischofshofen), mens Eetu Nousiainen aldri kom utover kvalifiseringen. Forrige helg deltok Nousiainen også i Continental Cup i Planica, hvor han ble nummer 33 og 17.

VM for kvinner er i Japan. Jenny Rautionaho og Julia Kykkänen deltok i to konkurranser på Ōkurayama-hoppbakken (K-123/HS-137) i Sapporo. Førstnevnte scoret i begge konkurransene, og endte på 29. og 27. plass. Sistnevnte lyktes først på den andre dagen da han endte på 29. plass. Rautionaho er 27. sammenlagt i verdenscupen, og er fortsatt den høyest rangerte finnen i kvinnekonkurranse. Begge spillerne reiser snart til de neste konkurransene i den stigende solens land. Fra 13. til 15. januar vil Zaō arrangere tre konkurranser: to single- og to duettkonkurranser.

Sammensetningen av Finlands herrelandslag ved verdensmesterskapet i Zakopane:

  • Antti Aalto (35. plass i VM 22/23),
  • Niko Kytösaho (39. plass i VM 22/23),
  • Vilho Palosaari (48. plass i verdensmesterskapet 22/23),
  • Eetu Nousiainen.

Finlands kvinnelag til verdensmesterskapet for kvinner i Zaō:

  • Jenny Rautionaho (27. plass kvinners verdensmesterskap 22/23),
  • Julia Kykkänen (36. plass i verdenscupen for kvinner 22/23).

Karol Czesnik
Kilde: hiihtoliitto.fi

You may also like

Leave a Comment