Home » Flott comeback i sprangridning. Polakker blir favoritter

Flott comeback i sprangridning. Polakker blir favoritter

by Erlend Loe


WP SportoweFakty / Kacper Kolenda / På bildet: Dawid Kubacki

hk


Etter 12 år returnerer Sommer Grand Prix i Skihopping til Szczyrk. I begynnelsen vil vi se de beste polske spillerne, selv om de ikke vil ha muligheten til å konkurrere med de sterkeste rivalene.

Forrige helg startet Sommer Grand Prix-syklusen 2023 i Courchevel. Gregor Deschwanden vant lørdag og søndag viste Vladimir Zografski seg – uventet – å være den beste. Det skal imidlertid legges til at de første «20» av den samlede verdenscuprankingen 2022/23 manglet i starten.

Og nå er det tid for andre stopp på LGP-kalenderen – Szczyrk, hvor sommersyklusen kommer tilbake etter 12 års pause. Skalite-anlegget (HS 104) erstattet Wisła i kalenderen, der tidligere Summer Grand Prix-konkurransene ble holdt regelmessig.

Sammensetningen av konkurransen i Polen etterlater også mye å være ønsket, da det er vanskelig å finne de beste nordmennene, tyskerne eller østerrikerne på startlisten. Den avgjørende forskjellen er imidlertid at de ledende polske hopperne vil presentere seg foran sitt eget publikum.

Til sammen vil vi se opptil 13 hvit-røde i kvalifiseringen på fredag. De er: Marcin Wróbel, Paweł Wąsek, Kamil Stoch, Piotr Żyła, Dawid Kubacki, Maciej Kot, Kacper Juroszek, Klemens Muranka og Aleksander Zniszczoł. Thomas Thurnbichler kan melde på fem deltakere til kvalifiseringen søndag.

De offisielle treningsøktene (fra kl. 17.15) og kvalifikasjonene (fra kl. 19.30) er planlagt til fredag. Individuelle konkurranser finner sted lørdag og søndag – menn og kvinner. Sendingene vil bli utført av TVP Sport-kanalen, tekstrapporter vil være tilgjengelig på WP SportoweFakty-nettstedet.

Les også: Thurnbichlers oppriktige bekjennelse til den polske hymnen

SE VIDEOEN: #dziejesiewsportie: Kardashian-ungene er gale. Stjernen gjorde drømmen sin til virkelighet

Sjekk ut hoppbakken i Pilot WP!

You may also like

Leave a Comment