Home » Flyet begynner å lande på Riga lufthavn før et annet fly tar av fra rullebanen – Samfunn og politikk – Nyheter

Flyet begynner å lande på Riga lufthavn før et annet fly tar av fra rullebanen – Samfunn og politikk – Nyheter

by Thure Lindhardt

CAA-talsmann Aivis Vincevs sa at CAA hadde mottatt en rapport fra LGS om at det hadde vært en hendelse der et forretningsfly sporet av og et Norwegian-fly landet.

Forretningsflyet er mindre og derfor tregere. Det ble mottatt et varsel om at avstanden mellom de to flyene var for kort slik at passasjerflyet hadde økt høyden igjen og kjørte en runde nummer to før landing.

LGS-representant Arnis Lapiņš opplyste til LETA at Norwegian-flyet som hadde fløyet fra Oslo hadde landet, men at det forrige flyet hadde ryddet rullebanen for sakte.

Han uttalte at i en slik situasjon ville avsenderen bli pålagt å klare flyet for den andre sirkelen, noe som ble gjort. Lapiņš understreket at i en slik situasjon var dette den vanlige handlingen, alt ble gjort i tide og ingenting var farlig.

Både Lapiņš og Vincevs understreket at situasjonen ikke var i nærheten av kollisjonen og at alt gikk i henhold til prosedyrene. LGS vil gjennomføre en intern undersøkelse i henhold til prosedyren, og CAA vil også vurdere situasjonen.

Passasjeren på flyet, som ønsket å være anonym, fortalte LETA at flyet hadde begynt å lande og at flyet lettet veldig raskt da det nærmet seg rullebanen. Piloten har opplyst at flyet har blitt tvunget til å «bane» og mer informasjon vil følge. Etter noen minutter meldte piloten at passasjerene ikke trengte å bekymre seg fordi et annet fly var på rullebanen, men nå får flyet lande.

Selv om startmanøveren var veldig rask, viste passasjerene i nærheten ingen tegn til panikk, sa passasjeren.

You may also like

Leave a Comment