Home » Fokuserer på dekksalg :: Dienas Bizness

Fokuserer på dekksalg :: Dienas Bizness

by Gunnar Garfors

SIA Latakko, en av de største uavhengige dekkgrossistene og forhandlerne, blir en skandinavisk Nordic Tire Group Del.

Dette bekreftes av informasjonen fra selskapet. Denne transaksjonen krever godkjenning fra markedsreguleringsmyndighetene. Transaksjonen ble rådet av Auctus Capital (M&A Consulting) og Bore (juridisk råd).

Transaksjonsbeløpet opplyses ikke.

«Etter den vellykkede opptredenen til gruppen på det skandinaviske markedet, er vi glade for å fortsette å nå våre mål i de baltiske statene. Vi er opptatt av å styrke vår posisjon ytterligere i de nordiske og baltiske landene og er klare til å investere ressursene våre deretter, sier Mats-Ove Eriksson, administrerende direktør i Nordic Tire Group.

Bredere spekter

«Å bli en del av Nordic Tire Group vil utvide produktutvalget tilgjengelig for Latakko-kunder og forbedre kundeservicen gjennom beste praksis mellom selskapene i gruppen. Samarbeidet vil også gi et bredere og sterkere distribusjonsnettverk for konsernets leverandører. Som medeier i den nye gruppen vil jeg drive en vellykket overgang for den nye majoritetseieren, forklarer Jevgēnijs Kopilkovs, eier og administrerende direktør i SIA Latakko.

Magnus von haarman, administrerende direktør i Nordic Tire Group i Finland, understreker: Latakko og dens posisjon i det baltiske markedet er virkelig imponerende etter vår mening. «Suksess er basert på et kunnskapsrikt og målrettet team som fokuserer på å tilby både kunder og partnere produkter og tjenester av høy kvalitet.» Jeg jobber tett med Latako og ser frem til å møte teamet og det vellykkede samarbeidet mellom alle land, sa Magnus von Hartmans .

Dekker hele regionen

Nordic Tire Group består av grossistene Gummigrossen (Sverige), RengasDuo (Finland) og det nytilkomne Starco nu Gummi-Centralen (Norge). I tillegg utgjør Dekkateam og Dekk1, som er en del av konsernet, sammen den ledende uavhengige dekkhandelskjeden i Norge med 55 egne og 90 partnerbutikker med landsdekkende distribusjon. Sammen med Latakko vil Nordic Tire Group ha en omsetning på over 320 millioner euro, selge mer enn 3 millioner dekk per år og bli den største uavhengige forhandleren av dekk og felger i Norge, Sverige, Finland og Baltikum og Nordic Tire Konsern og skal utvikle produktene og tjenestene som tilbys til konsernets kunder og leverandører. Nordic Tire Group har de siste årene gjort betydelige investeringer i en proprietær IT-plattform som selskapet hevder er det mest effektive ordre- og leveringssystemet i bransjen.

Imponerende spiller

SIA Latakko er aktiv innen engrossalg av dekk ikke bare i Latvia, men også i Litauen og Estland, og produktene ble også solgt i detaljbutikker i Latvia. I følge dataene i SIA Lursoft-databasen hadde SIA Latakko 70,22 millioner euro i nettoomsetning i 2020 og sysselsatte 152 arbeidere og betalte 6,31 millioner euro. Euro. Selskapet selger mer enn 1 million dekk årlig. Selskapets kontor og sentrallager ligger i Riga, mens det er et lokalkontor i Litauen og Estland. Latakko selger dekk i 6 butikker i Latvia.

«Denne transaksjonen passer perfekt med Nordic Tire Groups vekststrategi, og tillegget av Latakko sikrer sterke synergier med eksisterende forretningsprosesser og styrker posisjonen i regionen,» sier Ēriks Reņģītis, partner i Auctus Capital, en Bore.

You may also like

Leave a Comment