Home » Foreslår å regulere aktiviteten til videobloggere og sidestille noen av dem med media

Foreslår å regulere aktiviteten til videobloggere og sidestille noen av dem med media

by Connie Nielsen

Den litauiske radio- og fjernsynskommisjonen (LRTK) foreslår å regulere aktivitetene til videobloggere, de såkalte vloggene, ved å gjøre noen av dem likeverdige med media.

Ifølge LRTK ble medlemmene av kommisjonen onsdag enige om at direktivutkastet skulle legges ut til offentlig ettersyn.

Bloggerne selv kritiserer initiativet og sier det ikke er lovlig grunnlag for det og det er mange problemer med gjennomføringen av forslagene.

I følge LRTK oppsto grunnlaget for reguleringen av tilbydere av audiovisuelle medietjenester i 2021 etter innføringen av bestemmelsene i direktivet om audiovisuelle medietjenester i nasjonal rett og vlogerio Selv om det ikke er juridisk definert, er begrepet vanligvis forstått som personen som legger ut innhold på videoplattformer, vanligvis YouTube.

Ifølge kommisjonen begynner både YouTube og Facebook å konkurrere med TikTok-plattformer om samme publikum som tradisjonelle audiovisuelle medier.

«De har også en betydelig innvirkning, siden de gir brukerne en bedre sjanse til å danne seg og påvirke andre brukeres meninger», sier kommisjonen.

Argumenter – ungdomsbeskyttelse, reklame

«VlogeriųTilsyn med leverandører av audiovisuelle medietjenester er nødvendig for å sikre overholdelse av bestemmelsene i ungdomsbeskyttelsesloven mot uheldige effekter av offentlig informasjon og kravene som gjelder for publisering av audiovisuell kommersiell kommunikasjon i deres kanaler», argumenterer LRTK.

Ifølge henne gjennomføres tilsvarende overvåking av videobloggere i andre deler av Europa, for eksempel i Østerrike, Belgia, Tyskland, Nederland, Norge og Spania.

LRTKs retningslinjer tar sikte på å sikre at disse bloggerne informerer LRTK om tjenestetilbudet.

«Retningslinjene angir egenskapene som LRTK kan bruke for å bestemme hva vlogeriai bør betraktes som leverandører av audiovisuelle medietjenester. Retningslinjene gir også unntak som ikke skal falle inn under definisjonen av leverandører av audiovisuelle medietjenester, sa LRTK.

Forslag til prosjektet ønskes innen 4. februar.

S. Malinauskas: Forslag – ikke argumentert

Hans kanal med mer enn 100.000. Skirmantas Malinauskas, tidligere journalist og rådgiver for statsministeren som har YouTube-abonnenter, sier LRTK mangler forklaringer og argumenter for et slikt forslag.

Ifølge ham, mens LRTK indikerer at reguleringen bør være basert på EUs audiovisuelle medietjenestedirektiv, trenger plattformen fortsatt ikke gå på akkord med for eksempel N-7, N-18 eller lignende markeringer når du ser på videoer fra andre land. .

Jeg oppfordrer deg til å ikke forhaste deg med registreringen, det må gjøres på lovlig måte, da det vil få store juridiske konsekvenser for YouTube-utviklere.

Det reiser spørsmål om kriteriene som brukes for å klassifisere hva som er og ikke tilskrives media.

«Det er ikke TV, det er personlig mening, det er det bloggeresom engasjerer seg i en rekke aktiviteter: Det kan være podcast (Webcasts – BNS) kan være politikk, underholdning og lignende. Det er ingen slike uttalelser, vi håper de vil dukke opp, sier bloggeren til BNS.

Ifølge ham, i motsetning til andre EU-land, har Litauen allerede negativ praksis med å blindt anvende EUs generelle databeskyttelsesforordning (BDAR) når unntak fra å publisere informasjon ikke engang gjelder for journalister, så han så en analogi her.

«Jeg oppfordrer deg til å ikke forhaste deg med å registrere deg, det trenger juridisk avklaring, da det vil ha enorme juridiske konsekvenser for YouTube-utviklere, noe kommisjonen selv ikke sier i detalj,» la han til.

Spørsmål om utenlandske utviklere

S. Malinauskas understreket at YouTube ikke kan sammenlignes med tradisjonelle medier, da prinsippene til nettverket er å unngå unødvendig sensur og ulike banneord og provoserende innhold kan finnes i ulike opplastinger.

Han lurer på hvem som skal bestemme seg for tagging av innhold og etter hvilke kriterier – om bloggere skal gjøre det selv eller om denne administrative byrden vil bæres av LRTK selv, for eksempel når opplasting av innhold vil være mulig i helger utenom arbeidstid.

«Først av alt vil jeg gjerne vite hvor mye LRTK vil tagge, sensurere og analysere innholdet i mye større engelske kanaler. Fordi i Litauen mine barn – jeg har to døtre – og andre unge ser på verdensstjernene spille Roblox, noen andre vlogus. I kommersielle forhold som allerede er regulert av reklameloven, kontrollerer Forbrukerbeskyttelsen vlogerius og sosiale nettverk,» sa han.

You may also like

Leave a Comment