Home » Forgiftet eller. Ny informasjon. «10 tonn død fisk samlet inn»

Forgiftet eller. Ny informasjon. «10 tonn død fisk samlet inn»

by Gunnar Garfors

Brannmenn fra Statens brannvesen (PSP) i Słubice har sammen med soldater sjekket tilstanden til Oder nær Górzyca i Słubice-distriktet i flere dager. Nesten 10 tonn død fisk fra Lubuskie-delen av Odra ble samlet inn der søndag – sa Maciej Iwko, nestkommanderende for provinskommandoen til Statens brannvesen i Lubuskie.

Den polske siden ser etter 300 stoffer. Vi ser i mørket – insektmidler, plantevernmidler, alt er testet. Og det er det polakkene gjør, og vi forsker også på det. Det er som å lete etter en nål i en høystakk – sa Axel Vogel, minister for landbruk, klima og miljø i delstaten Brandenburg.

Men som det sies, fisken må ofte trekkes ut for hånd fordi den går i oppløsning i garnet på grunn av den høye råtegraden. Fisken blir pakket og sendt for deponering. Stanken stiger rundt elva.

Som Maciej Iwko rapporterer, er et betydelig antall døde fisk fortsatt observert på høyre og venstre bredd av Oder.

Det er en merkbar forbedring i enkeltstykker som rant ned midt i elva i går, og i dag ser vi ikke lenger slike situasjoner. Vi kan forsiktig konkludere med at det er færre av disse døde fiskene – sa han og la til at det fortsatt er fisk på bredden og i svingene.

– Forholdene er vanskelige, det er varmt, og sånn er det på denne strekningen av Oder mange bukter der fisken høstes – kunngjør også aspirant Krzysztof Wańka fra distriktsdirektoratet for Statens brannvesen i Słubice.

Brannmannskaper samlet inn 10 tonn død fisk fra hele provinsen søndag.

Død fisk i Ner-elven også

– Vi gjorde maksimal innsats for å rense Oder. Kadetter fra sentralskolen til statens brannvesen i Częstochowa og aspirantskolen i Kraków er veldig støttende. Dette er 63 personer i lange vadere og utstyrt med nødvendig utstyr for å hjelpe til med fiske – forklarer nestkommanderende for Lubuskie State Fire Brigade Provincial Command.

Lørdag 13. august ble den døde fisken også funnet i Ner-elva. På søndag Brannmenn jobbet også på denne elven. Statens sikkerhetssenter har sendt en advarsel til innbyggere i Koło fylke (Stor-Polen). Tidligere ble advarslene sendt til to distrikter i Łódź – Łęczyca og Poddębicki. RCB appellerte til ikke å gå inn i Neru, ikke bruke vannet i elven og lytte til kunngjøringene.

Vurder kvaliteten på artikkelen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

Kilde:

MOS

You may also like

Leave a Comment