Home » Forskere lover løgnere harde tider: 90 prosent av mikrobevegelser i ansiktsmuskel. presisjonsskanningsenheten erstatter polygrafen

Forskere lover løgnere harde tider: 90 prosent av mikrobevegelser i ansiktsmuskel. presisjonsskanningsenheten erstatter polygrafen

by Peter Østbye

En polygraf, bedre kjent som en polygraf, er en tilstrekkelig kompleks enhet for å måle ulike parametere i kroppen og er basert på hypotesen om at en person som ligger ned er mer spent. Med andre ord, hvis du kunne kontrollere følelsene dine og holde deg avslappet, kan du sannsynligvis jukse på en polygraf.

Men det vet du allerede – det er derfor polygraf ikke alltid brukes i forundersøkelser. Hvis effektiviteten er veldig høy (om ikke 100, så minst 80-90 prosent), vil det ofte være tilstrekkelig å bare spørre den mistenkte om det.løgndetektor

En polygraf er vanskeligere å lure når flere faktorer går inn i den endelige vurderingen. Derfor er oppfinnelsen av forskere fra Tel Aviv University veldig interessant.

Forskerne plasserte elektroder på ansiktene til 48 frivillige. På den andre siden av foreliggende oppfinnelse er en datamaskin med et kunstig intelligenssystem og en stor database. Ideen er enkel – det har vært kjent siden 1800-tallet at ansiktsmuskler er vanskeligere å kontrollere og noen av dem aktiveres når man ligger ned.

Faktisk tror noen mennesker at de kan fortelle en løgn ved visse endringer i ansiktsuttrykk. Israelske forskere satte ganske enkelt denne kunnskapen inn i DIs hjerne og ga dataelektrodene for å lese folks ansikter.

Studiedeltakerne satt overfor hverandre i par. Den ene hadde hodetelefoner og den andre måtte si det han hørte. Eller lyve. Ikke noe rart, men det tok ikke lenger tid for folk å lyve – å lyve er så naturlig for oss. Og den nye løgndetektoren basert på kunstig intelligens gjenkjenner løgner mellom 22 og 73 prosent riktig. Saker. Ikke veldig imponerende resultater? Å lese ansiktsmuskler med DI er mye mer nøyaktig enn en polygraf!

Interessant nok var det også større sannsynlighet for at de studiedeltakerne som klarte å lure datamaskinen ville lure folk. Det ser ut til at folk ubevisst kan lese de samme tegnene. Løgnene gis vanligvis ved å flytte rundt øyenbrynene eller kinnene.


løgndetektor

løgndetektor

Det er det – vil en ny polygraf selge ut en polygraf? Ikke helt. Forskerne fant at muskelsammentrekningene som skaper løgner er veldig individuelle. De kan også endre seg over tid. Dette er en hindring å overkomme, men det betyr at kunstig intelligens må læres lenger.

Kilde: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/brb3.2386

You may also like

Leave a Comment