Home » Forum Groningen presenterer Game On – Opplev 50 år med videospill denne høsten

Forum Groningen presenterer Game On – Opplev 50 år med videospill denne høsten

by Thure Lindhardt

I år presenterer Forum Groningen den største interaktive utstillingen om spillkultur med tittelen «Game On – Experience 50 Years of Video Games».

Game On er en utstilling som har blitt besøkt av millioner av besøkende – unge og gamle – over hele verden. For denne spesialutgaven på Forum Groningen har utstillingen blitt utvidet til å omfatte verk og spill fra nederlandske studioer: fra pionerer på 1980-tallet til internasjonale storfilmer som Horizon Zero Dawn.

1971-2021: 50 år med spillhistorie

Denne høsten markerer 50-årsjubileet for lanseringen av det første kommersielle videospillet. Nolan Bushnell og Ted Dabneys Computer Space ble utgitt i november 1971.

Siden den gang har utviklingen fulgt i raskt tempo. Det er 3 milliarder aktive spillere over hele verden i 2021, og publikummet er mer mangfoldig enn noen gang. Kommersielt har spillindustrien vokst til en blomstrende sektor som er verdt mer enn Hollywood og sportsverdenen til sammen. Den sosiale, kulturelle og teknologiske innflytelsen til spillverdenen er ubestridelig. Spill krysser grensene mellom kunst og teknologi og er en integrert del av populærkulturen.

For å feire 50 år med spillhistorie, bringer Forum Groningen denne interaktive utstillingen til Nederland.

Hva du skal gjøre og se

Game On-utstillingen sporer utviklingen av videospill de siste 50 årene: fra Computer Space og Commodore 64 til Street Fighter 5 og PlayStation 5, fra Space Invaders og Pong til Angry Birds og Halo. Game On tar også hensyn til nye teknologier som virtuell og utvidet virkelighet.

I tillegg til en omfattende oversikt over den rike utviklingen av videospill, kan alle oppleve det selv. Showet inneholder den største spillbare samlingen i verden: det er mer enn 120 arkadeskap, håndholdte spill og spillkonsoller, inkludert mange originaler, fra Pac-Man, Tetris, Minecraft, Just Dance og FIFA. Så du kan spille fullt ut selv, men det er også mye å se: Originale illustrasjoner fra Tomb Raider og skisser fra Space Invaders og World of Warcraft gir et flott innblikk i den kreative prosessen med spillutvikling.

Utstillingen gir også spesiell oppmerksomhet til arbeidet til nederlandske produsenter, inkludert Horizon Forbidden West, den etterlengtede etterfølgeren til Horizon Zero Dawn av Amsterdam-studioet Guerrilla Games.

Game On – Opplev 50 år med videospill «vil finne sted fra lørdag 2. oktober 2021 til søndag 6. mars 2022

Billettene er over fra 1. september 2021. tilgjengelig www.forum.nl/game-on

You may also like

Leave a Comment