Home » Franciszek Smuda: Hvor er rocka? Våre spillere eksisterer ikke!

Franciszek Smuda: Hvor er rocka? Våre spillere eksisterer ikke!

by Catherine Monroe

Franciszek Smuda følger tett ikke bare nasjonale fotballbegivenheter, men også hva som skjer i Champions League. Inter Milan var før sesongen ikke blant favorittene til å nå den store finalen. Hva er hans styrke?

SE OGSÅ: Champions League-finalistene keeper Andre Onana og Ederson. Uten dem ville kampen om finalen vært vanskeligere

«Først av alt: Inter, de fleste italienske lag har fortsatt et veldig godt forsvar, det har de ikke glemt.» Det vil ikke være lett å finne et gap i det. Ifølge trener Smuda vil Manchester City mest sannsynlig bli tvunget til å bruke et posisjonsangrep for å ødelegge Inters defensive blokkering.

«Inter har vist i mange kamper at de har virkelig gode kontringer.» Det er takket være midtbanen der Hakan Calhanoglu, Nicolo Barella og Marcelo Brozović er gode utøvere, siterer Polen-treneren fra EM 2012.

Smuda: Pep Guardiola tettet gapet i angrep

Franciszek Smuda har også en klart definert mening om den endelige favoritten.

Manchester City har heller ingen rett til å klage på bakrekke. I utgangspunktet er det et kompakt lag, mener han.

– Pep Guardiola har perfeksjonert strukturen til hele laget de siste årene. Han gjorde ingen store endringer i siste periode, det handlet ikke om å sette fire spillere i startelleveren. Av de siste overgangene er det bare Haaland og Akanji som har forsterket start-XI. Fremfor alt fylte nordmannens ankomst gapet i angrepet. Overgangene før denne sesongen var imidlertid ikke en revolusjon, men en utvikling, understreker den erfarne treneren.

Han trekker også oppmerksomheten til en annen viktig detalj: hver Manchester City-spiller er en representant for de sterkeste landene i verden.

– Internasjonal erfaring pluss kjemien i Manchester sikrer optimale resultater. Vær oppmerksom på at City på et tidspunkt denne sesongen hadde et stort problem i ligaen og få trodde at Guardiolas lag ville vinne Premier League igjen. Jeg var overbevist om at Arsenal til slutt ville vinne tittelen. I mellomtiden økte Manchester City på slutten av sesongen og kastet ut alle – husker han.

– Omsetningsøkningen var også synlig i Champions League, spesielt i rivaliseringen med Real Madrid. Det var en utrolig bragd! Selv i den første etappen i Madrid utstråler City selvtillit med hvert trekk. Manchester-spillere visste at det å spille stilen deres må gi dem suksess, sa Smuda.

Guardiola har brukt over en milliard euro. Smuda: Foruten penger har han også en visjon

Kritikere anklager Guardiola for å ha brukt godt over en milliard euro på spillere på syv år.

«Mange trenere hadde nok penger til overganger og nådde ikke de viktigste målene.» Selvfølgelig har Pep de økonomiske midlene, så det er lettere for ham å bygge et lag. Men når du bygger et team, trenger du ikke bare penger, du trenger også en visjon. Jeg vet hvilket materiale du egentlig trenger. Hvis du har teft, velg spillere som passer inn i resten av laget. Først da vil du oppnå resultatet! – sier den tidligere velgeren.

Han peker også på et ganske åpenbart eksempel på en klubb der penger ikke bringer lykke, enn si suksess i Champions League.

– Et enkelt eksempel på at penger ikke alltid fører til suksess er Paris Saint Germain, hvor ikke alle leddene passer sammen. Det er ingen mangel på stjerner, men ikke alle spillere vil klare å samle ballen etter tap. I mellomtiden har Guardiola alltid valgt spillere å gå videre med. Det er det denne treneren handler om. Du vil spille angripende, høyt pressende, ok, men hver spiller må forberedes individuelt. Han må også ha den rette karakteren, kunne komme tilbake, hjelpe i forsvar, kjempe om ballen og, viktigst av alt, vinne en duell – oppregner Franciszek Smuda.

Smuda: Ekstraklasa-spillere unngår driblinger

Den karismatiske treneren ser en risikoaversjon i en-mot-en-kampen på polske baner.

– Jeg går på kampene til Ekstraklasa vår, jeg følger nøye med på dem og hvor mange spillere det er som ikke kan overta motstanderen, deres en-mot-en-kamp eksisterer ikke! Jeg vil ikke snakke om mottak lenger fordi det er mye enklere. Men nøkkelen er å komme i boksen og drible, svinge en ting eller to og skape en stor mulighet. Manchester City-spillere har ikke noe problem med å bare nevne Jack Grealish, Bernardo Silva, Phil Foden eller Riyad Mahrez – hevder trener Smuda.

Champions League-finalen mellom Manchester City og Inter Milan i Istanbul spilles lørdag 10. juni klokken 10:00. 21. Sendes på Polsat Sport Premium 1 og Polsat Box Go. Champions League-studio fra 18.

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment