Home » Frankrike og Tyskland anbefaler sine statsborgere å forlate Ukraina

Frankrike og Tyskland anbefaler sine statsborgere å forlate Ukraina

by Gunnar Garfors

Frankrike anbefalte denne lørdagen 19. februar alle sine statsborgere å forlate Ukraina og oppfordret de i de mest sårbare områdene øst i landet til å flytte. » uten forsinkelse «, i en sammenheng med enestående spenninger med Moskva.

«Det anbefales til alle franske statsborgere som ikke har noen tvingende grunn til å bli i Ukraina å forlate landet», understreker fransk diplomati i sine reiseråd oppdatert på lørdag. som finner seg selv «i Kharkiv, Lugansk og Donetsk oblastene» så vel som i Dnipro-regionen «forlat disse områdene umiddelbart» legger hun til.

Oppfølgeren etter annonsen

Pågående bombing, invasjonsscenarier… 4 spørsmål om situasjonen i Ukraina

Denne oppfordringen fra franske myndigheter kommer samtidig med en lignende kunngjøring fra Tyskland, som har oppfordret sine statsborgere til å forlate landet «haste». «I krisesituasjoner er det verste å gjette eller gjette» Forbunds utenriksminister Annalena Baerbock sa dette på et G7-møte «Viktig å se nærmere på» situasjonen på stedet.

Hun var derfor mye mindre positiv enn Washington dagen før til det nært forestående russiske angrepet. «Vi vet ikke om et angrep allerede er avgjort, men trusselen mot Ukraina er veldig reell.»sier Annalena Baerbock.

Å se denne videoen vil sannsynligvis føre til plassering av informasjonskapsler av operatøren av videoplattformen du blir omdirigert til. Siden du har avslått lagring av informasjonskapsler, har vi blokkert avspillingen av denne videoen for å respektere valget ditt. Hvis du vil fortsette og spille av videoen, må du gi oss ditt samtykke ved å klikke på knappen nedenfor.

USA, Storbritannia, Belgia og Norge oppfordret også forrige uke innbyggerne sine til å forlate Ukraina midt i krigstrusselen.

Det tyske flyselskapet Lufthansa vil også stoppe sine rutefly til Kiev og Odessa fra mandag til slutten av februar, sa en talsmann lørdag.

Oppfølgeren etter annonsen

USA advarer om et forestående angrep

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy reiste til Tyskland lørdag for å møte sine vestlige allierte på sikkerhetskonferansen i München midt i økende hendelser i Øst-Ukraina mellom Kiev og pro-russiske separatister.

Sistnevnte, som anklager Kiev for å ville angripe dem, kunngjorde lørdag en «generell mobilisering» av funksjonsfriske menn etter å ha beordret evakuering av sivile til nabolandet Russland dagen før.

Fra tegneserier til presidenten i et Ukraina på randen av krig, den utrolige skjebnen til Volodymyr Zelenskyy

For å legge til disse alvorlige spenningene, overvåket president Vladimir Putin personlig øvelsene på lørdag «strategisk» med rakettskyting «hypersonisk»nye våpen som Kreml-sjefen tidligere har omtalt «uovervinnelig» og i stand til å bære atomladninger.

Samtidig fortsetter amerikanerne å anklage Moskva, som har samlet titusenvis av tropper nær Ukrainas østgrense, for å forberede et angrep på landet. russere «er stasjonert og forbereder streik»sa USAs forsvarsminister Lloyd Austin lørdag under et besøk i Litauen, og la til at soldater fra Moskva «Flytt til riktige posisjoner for å kunne utføre et angrep».

Oppfølgeren etter annonsen

«Putin, du vil sette deg ned veldig pent og lytte til meg»

-50 % det første året på Google

Ved å velge denne annonseabonnementsmetoden godtar du plasseringen av en analyseinformasjonskapsel fra Google.

Dagen før kom USAs president Joe Biden med uttalelsen «overbevist» at Vladimir Putin hadde bestemt seg for å invadere Ukraina og at mangfoldet av sammenstøt var rettet mot å skape en «feil grunn» starte en offensiv. Men han lot døren stå åpen for dialog. Helt til en invasjon har funnet sted «Diplomati er alltid mulig»gjettet han.

President Emmanuel Macron vil være på telefon med Vladimir Putin søndag.

You may also like

Leave a Comment