Home » G. Nausėda: Russland engasjerer seg i kjernefysisk terrorisme, og vi kan alle bli gisler

G. Nausėda: Russland engasjerer seg i kjernefysisk terrorisme, og vi kan alle bli gisler

by Gabriel Scott

President Gitan Nauseda oppfordrer det internasjonale samfunnet til å svare på handlingene til det russiske militæret ved atomkraftverket i Zaporozhye under brannen. Det litauiske statsoverhodet understreket at Kreml-regimet truer vestlige stater med bruk av kjernefysiske energikilder.

«Russland angriper atomanlegg i Ukraina. Dette er en forbrytelse. Kjernefysisk terrorisme, så jeg ber om et internasjonalt svar. Først bør Atomic Energy Agency svare på det som skjer, sa Nausėda til Bloomberg.

Statsoverhodet påpekte at Moskva og Minsk ikke bare kunne bruke atomkraftverk i Ukraina for slike trusler.

«Jeg vil minne deg på at det er et Astrava atomkraftverk på grensen til Litauen og Hviterussland. Derfor kan vi bli «atomgisler», fordi dette atomkraftverket også kan gjøres om til et atomvåpen», sa G. Nausėda.FNs sikkerhetsråd planlegger å holde et hastemøte etter anmodning fra Storbritannia (Storbritannia) fredag ​​morgen etter at russiske styrker angrep Ukrainas største atomkraftverk i Ukraina, sa diplomatiske kilder.

Møtet ble kalt inn av den britiske statsministeren Boris Johnson, sa diplomater til AFP, og fikk selskap av USA, Frankrike, Norge, Irland og Albania.


You may also like

Leave a Comment