Home » Den tidligere skiskytterstafetten forbedret den litauiske rekorden i halvdelen av konkurransen mellom lederne

Den tidligere skiskytterstafetten forbedret den litauiske rekorden i halvdelen av konkurransen mellom lederne

by Erlend Loe

Litauiske skiskyttere startet den sjuende etappen av verdenscuppen i skiskyting i Kontiolahti (Finland): vi tok 13. plass i stafett 4×7,5 km for menn. Dette er den høyeste lagposisjonen til litauere i hele landets historie.

Det litauiske laget i Kontiolahti, som endte på 14. plass ved OL, konkurrerte i samme oppstilling og rekkefølge som i Beijing: Tomas Kaukėnas startet først, Vytautas Strolia på andre etappe, Karolis Dombrovskis på tredje, og Linas Banys avsluttet sesongen.

Ideelt sett dukket T.Kaukėnas opp i den første fasen, siden han ikke brukte ekstra ammunisjon på skytebanen. Etter to runder med skyting falt laget vårt til tredjeplass, og passerte stafetten på tiendeplass, bare 30,1 sekunder bak det daværende ledende tyske laget.

«Jeg setter pris på prestasjonen. Selvfølgelig startet alle den første sløyfen veldig rolig, og jeg var heldig som skjøt nøyaktig og raskt nok i liggende. Den andre sløyfen var heller ikke veldig rask, og god skyting gjorde at den tredje gikk utenfor banen. På siste runde gjorde alle sitt beste – det var allerede vanskelig. Det er en statusbakke på banen som var vanskelig å kjøre. Etter det var ikke bakken i mål sterk lenger. Starten var ikke dårlig, det er gøy at Vytas til og med forbedret sin posisjon,” kommenterte T.Kaukėnas.

V.Strolia brukte en ekstra ammunisjon og viste et spesielt høyt tempo på banen: han ble nummer tre på andre etappe, kun 5,7 sekunder. Planetmesteren beseiret franske Emilien Jacquelin. Etter den tredje skytebanen rykket Anykštėnas-laget opp til åttendeplass, etter den fjerde skytebanen til femte.

I siste runde av andre etappe passerte V.Strolia sveitseren Martin Jaeger og passerte stafetten til fjerde. Litauerne skilte seg fra østerrikerne på andreplass på bare 2,8 sekunder.

«I dag likte jeg løpet: tilstanden på banen er veldig bra, skiene er veldig bra og følelsen er virkelig ikke dårlig. Jeg er fornøyd, jeg kunne nyte konkurransen og skytingen var ikke dårlig, sa V. Strolia.

Forresten, etter OL ble lederen for det litauiske skiskytterlaget syk av koronaviruset, men ifølge skiskytteren hadde dette ingen negativ innvirkning.

«Først av alt ønsket jeg å slappe av både mentalt og fysisk etter kampene. Jeg var veldig sliten etter de olympiske leker og ville være hjemme uten stress. Lina og jeg deltok også i det baltiske militærmesterskapet, som ga oss mange positive følelser, og da måtte vi hvile på grunn av sykdom, – sa V. Strolia. – Motivasjonen er virkelig der og jeg håper det rekker til sesongslutt. Personlig vil jeg gjerne ta igjen et mislykket OL. Du vil ikke gå ut av syne fordi du kan føle deg bedre en dag og verre en annen. Men det er motivasjoner for i dag, jeg vil starte og jeg håper resultatene blir gode.»

Både K. Dombrovskis og L. Banys deltok i mellomtiden i konkurransen på grunn av sykdom – fredag ​​morgen var det fortsatt bestemt om det litauiske laget i det hele tatt skulle delta i konkurransen. Med laget som ønsker å berge 4. plass i verdenscuppen neste sesong, er starten avgjort, men K. Dombrovskis går glipp av lørdagens sprint.

Offeret ga resultater – det 13. litauiske laget oppnådde den høyeste plasseringen i landets historie i stafettløpet.

«Vi forventet ikke mye før konkurransen, men det var ingen avslapping. Han ville starte godt og fullføre etappen sin. Vi innså at sykdommene mine ikke er bra, men humøret mitt var i det minste kampvillig, jeg ønsket å gjøre det jeg er best i konkurranse og i dag var de en av de beste denne sesongen, sa T. Kaukėnas.

Norske skiskyttere seiret i konkurransen, og slo svenskene med 10,6 sek og 12,4 sek. – Fransk. Alle tre lagene unngikk straffesykler. Litauere, som brukte 7 ekstra runder, tapte 4 minutter til vinnerne. 37,1 sek

Både kvinner og menns sprintkonkurranser arrangeres på lørdag, hvor Natalija Kočergina, Gabrielė Leščinskaitė, V.Strolia, T.Kaukėnas og L.Banys starter.


You may also like

Leave a Comment