Home » Volodymyr Zelenskyy fordømmer NATOs avvisning av flyforbudssoner

Volodymyr Zelenskyy fordømmer NATOs avvisning av flyforbudssoner

by Gunnar Garfors

Ukrainske journalister til stede i Brussel dupliserte spørsmålene fredag ​​4. mars, men overalt fikk de samme svar: Det vil ikke være noen flyforbudssone over Ukraina. Verken NATO, USA eller europeiske land ønsker å gå i åpen konflikt med Russland, og vil derfor ikke forsøke å avskjære og skyte ned russiske fly som flyr over Ukraina.

Hvis et NATO-medlemsstats fly blir angrepet i kamp av det russiske militæret, vil det automatisk utløse artikkel 5 – eller gjensidig bistandsklausulen – i den nordatlantiske traktaten og føre til at de 30 medlemmene blir trukket inn i konflikten.

«Ingen fly på himmelen, ingen tropper på ukrainsk territorium»sa Jens Stoltenberg, generalsekretær i Atlanterhavsalliansen, etter et utenriksministermøte. «Som NATO-allierte har vi et ansvar for å forhindre at denne krigen sprer seg utover Ukraina fordi det ville være farligere, mer ødeleggende og forårsake mer lidelse.»la den norske tjenestemannen til og understreket at han forstår «Fortvilelse» ukrainere.

Dets president, Volodymyr Zelenskyj, hadde igjen bedt om en avtale fredag ​​morgen «Flyforbudssone» etter det russiske angrepet på atomkraftverket Zaporizhia. I en videosending fredag ​​kveld var han veldig bitter og klaget «svakhet» av alliansen: «Det har blitt klart at ikke alle ser kampen for Europas frihet som det endelige målet. » Og han begynte for ministrene: «Alle menneskene som dør etter i dag vil dø på grunn av deg. »

også lese Artikkelen er reservert for våre abonnenter I Ukraina har Europas største atomkraftverk falt i hendene på Russland

De kommende dagene «sannsynligvis verre»

Ifølge Stoltenberg vil de kommende dagene definitivt være det «Sannsynligvis verre, med mer død, lidelse og ødeleggelse». På kvelden kom USAs utenriksminister Antony Blinken med identiske kommentarer: Alt viser at konflikten fortsatt står i fare for å eskalere, men å gå til krig mot Russland er uaktuelt, bekreftet USAs utenriksminister. Det bør heller hjelpes «heroisk» Ukrainere for å forsvare seg ved å styrke sine militære eiendeler. For resten, «Vi søker ikke konflikt, men når konflikt kommer til oss, er vi klare»la han til, og understreket dette som president Joe Biden «hver tomme» av NATOs territorium ville bli forsvart i tilfelle et russisk angrep på et medlemsland.

Du har fortsatt 36,75 % av denne artikkelen å lese. Følgende er kun for abonnenter.

You may also like

Leave a Comment