Home » gass ​​for havvinden. Slik sliter Polen med å fylle gassrørledningen Baltic Pipe

gass ​​for havvinden. Slik sliter Polen med å fylle gassrørledningen Baltic Pipe

by Gunnar Garfors

La oss presisere at Baltic Pipe er fullbooket i årets fjerde kvartal, men dette er på grunn av det faktum at – som «Puls Biznesu» understreker – den tilgjengelige kapasiteten til gassrørledningen ennå ikke vil nå maksimum . Målkapasiteten nås i 2023.

«Fra 1. januar 2023 vil kapasiteten være full og vil være på 10 milliarder kubikkmeter. PGNiG har reservert 8 milliarder kubikkmeter, av dette har 4,5 milliarder kubikkmeter krympet så langt. Det er gass fra egne forekomster i Norge, fra søsterlotoer og fra den danske Orsted-kontrakten. Resten…venter på de villige” – leser vi i “PB”.

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Den nye gassrørledningen er et stort håp for Polen. Den er ment å erstatte forsyninger fra Russland

Baltic Pipe halvtom. Hjelper vinden i Østersjøen?

På den ene siden kan ikke eksperter tro at Polen like før åpningen av gassrørledningen fortsatt ikke har kontrahert sin fulle kapasitet. På den annen side påpeker de at det er vanskelig å få til kontrakter nå fordi norsk gass blir dyrere på grunn av energikrisen og mangel på russisk gass. Og det har aldri vært billig – understreker Marek Kossowski, president for PGNiG i 2003-05.

Et nytt team av PGNiG-forhandlere, hvis oppkjøp Orlen er i ferd med å fullføre, satt ved forhandlingsbordet med det norske energiselskapet Equinor (kontrollert av myndighetene). Det er usannsynlig at det vil senke prisene, men dens oppgave nå er å ta forbi konkurrenter fra andre land som ønsker å bruke den nye gassrørledningen.

«PB» fant ut det Polske forhandlere tilbyr Equinor en mulighet til å delta i vindinvesteringer i den polske delen av Østersjøen. Et lovende område der den norske gruppen allerede er aktive sammen med Dominika Kulczyks Polenergia.

Vurder kvaliteten på varen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

You may also like

Leave a Comment