Home » Gazprom: Russlands gassforsyninger til Europa via Ukraina har falt med en tredjedel

Gazprom: Russlands gassforsyninger til Europa via Ukraina har falt med en tredjedel

by Gunnar Garfors

Russlands gassforsyninger til Europa via Ukraina falt med en tredjedel torsdag etter at Kiev besluttet å stanse deler av russisk gasstransport til Vest-Europa i Luhansk-regionen, melder Russlands statskontrollerte gassgigant Gazprom.

Innholdet fortsetter etter visning

reklame

Gazprom fortalte Interfax at 50,6 millioner kubikkmeter gass ble fraktet til Europa via Ukraina torsdag, opp fra 72 millioner kubikkmeter onsdag.

Ukraina sier at 53 millioner kubikkmeter gass vil bli levert til landet gjennom Europa på torsdag, opp fra 73 millioner på onsdag.

Ukraina sa tirsdag at de ikke var i stand til å få tilgang til et knutepunkt i Sohranovka på grunn av okkupasjonen.

Europa har vært bekymret for gassforsyninger siden Russland startet en fullskala invasjon av Ukraina 24. februar. Mange vesteuropeiske land ønsker å straffe Russland økonomisk for denne invasjonen, men har ikke noe alternativ til russisk gassforsyning. Ved å betale for disse forsyningene finansierer de Russland.

Siden krigens begynnelse har det vært frykt for at Russland kan kutte gassforsyningen til Europa, men så langt har det ikke skjedd. Mye av denne forsyningen kommer fra Nord Stream 1-rørledningen, som bygges på bunnen av Østersjøen.

I følge avtalene skal opptil 109 millioner kubikkmeter gass per dag få strømme gjennom Ukraina.

You may also like

Leave a Comment