Home » Gode ​​nyheter for beboere i leilighetsbygg: Svenske forskere har funnet en måte å løse mange irriterende problemer på

Gode ​​nyheter for beboere i leilighetsbygg: Svenske forskere har funnet en måte å løse mange irriterende problemer på

by Thure Lindhardt

Å bo i en bygård har sine fordeler, men også en rekke ulemper. Ingen ønsker å høre fra naboene sine, men noen ganger virker det uunngåelig. Forskere ved Universitetet i Malmö sier imidlertid at de har funnet en billig og enkel løsning for å redusere støynivået i leilighetsbygg.

Dette er en skrue med en fjærbelastet innsats mellom hodet og gjengen. Den brukes som andre gipsskruer. Men takket være denne fjæren mellom gipsplaten og strukturen som støtter den (treramme, bjelke osv.), er denne fjæren bare litt elastisk, men det er nok til å absorbere lydbølgene som treffer gipsplaten.

I laboratorietester reduserte fjærbolter støynivået gjennom veggene med opptil 9 desibel – en virkelig hørbar forskjell. Sammenlignet med konvensjonelle skruer bør støynivået halveres. I tillegg ble de nye boltene testet i frisørens tak, hvor de også har vist seg å være utmerket – de reduserer støynivået kraftig i andre rom.

Disse skruene er allerede tilgjengelig i Sverige (produsert av Akoustos) og vil snart være tilgjengelig i Nord-Amerika. De er betydelig dyrere enn konvensjonelle skruer, men dette kan forklares med den uforlignelig mer komplekse produksjonen. Som produsentene av disse skruene understreker, er de fortsatt betydelig billigere enn andre lydisolerende enheter.

Og det er akkurat det disse skruene, kalt «Revolutionary Sound Absorbing Screws», bør vurderes – de er en støyreduserende enhet, ikke bare gipsfester. Konvensjonell lydisolasjon er veldig dyrt. I tillegg tar det mye plass, det tar ekstra tid å installere. Lydabsorberende skruer brukes i stedet for tradisjonelle gipsfester, noe som faktisk sparer tid og penger, selv om det ikke ser slik ut sammenlignet med tradisjonelle skruer.

Kilde: https://mau.se/en/news/screwing_with_sound_waves/

You may also like

Leave a Comment