Home » Goldman Sachs og Bpifrance gjør Exotec til en enhjørning

Goldman Sachs og Bpifrance gjør Exotec til en enhjørning

by Peter Østbye

Meldinger

fakta. Subtil enhjørning, men konkret enhjørning! Exotec, som leverer robotløsninger for varehus, formaliserer denne mandagen en serie D på 335 millioner dollar ledet av Goldman Sachs Asset Management med støtte fra Bpifrance gjennom sitt Large Venture-fond. 83North og Iris Capital, som allerede er til stede i hovedstaden, er også tilbake i potten. Oppstartens siste innsamling var høsten 2020, da den samlet inn 90 millioner dollar. Denne nye operasjonen plasserer ikke bare selskapet i enhjørningsklubben, men bringer verdivurderingen til ikke mindre enn 2 milliarder dollar.

Historien. I 2020 har Romain Moulin, administrerende direktør, ikke prioritert enhjørningstatus: » Å bli en enhjørning er en vakker historie, men det er ikke en visjon i seg selv han hadde sagt galskap. Og 2022? Samme tale for Thomas Genestar, administrerende direktør i Frankrike: » Unicorn-status er et stort skritt, men ikke et mål i seg selv ».

sammenhengen

Kunder. Oppskaleringen har allerede overbevist kjente distributører og forhandlere som Uniqlo og Carrefour. » Exotec har mer enn 30 kunder og 50 distribuerte systemer, noe som beviser verdien av teknologien og robustheten i stor skala sa Julien-David Nitlech, som hadde tilsyn med Iris Capitals investering.

markedsmuligheter. Oppstarten har dratt nytte av et dobbeltfenomen de siste månedene: På den ene siden har pandemien økt innføringen av logistikkoptimaliseringsløsninger blant distributører og forhandlere for å møte økende kundeetterspørsel – og for å takle e-handelsboomen fra starten av nedstengningen; På den annen side fremhevet den også skjørheten til forsyningskjeder i en ultra-globalisert kontekst, og fremhevet utfordringene med Frankrikes nødvendige reindustrialisering for å unngå overavhengighet av utenlandske økonomier. Exotec har valgt å produsere sine logistikkroboter i Hauts-de-France og å konsentrere sin FoU i Frankrike, som svar på det franske ønsket om å skape nye industrigiganter i segmenter med høy verdiøkning. En trend som fremfor alt har overbevist Bpifrance om å investere.

Konkurranse. Til tross for sin nye enhjørningsstatus vil Exotec ha vanskelig for å holde stand mot hovedkonkurrenten Norges Autostore. Selskapet er allerede notert på Oslo Børs og veier 12 milliarder dollar, eller seks ganger verdsettelsen av den franske nugget. Imidlertid ble selskapet grunnlagt i 1996, så Exotec har vokst mye raskere.

Hva brukes pengene til?

Internasjonal utvikling. Allerede tilstede i Nord-Amerika og Japan, vil Exotec fortsette sin internasjonale ekspansjon for å oppfylle ambisjonen om å » verdens markedsleder innen logistikkrobotikk «. Selskapet ønsker derfor begge deler forsterke » i landene der det allerede er etablert, men også for å angripe nye markeder. » Dette er en reell utfordring fordi vi må presentere oss for nye spillere og vise dem merverdien av teknologien vår. ” understreker Thomas Genestar, daglig leder France des Nuggets.

Utvidelse av utvalget av løsninger. Selskapet, som for tiden hovedsakelig er kjent for sin berømte SkyPod, ønsker å multiplisere trådene i buen. » Vi ønsker å fortsette å utvikle nye teknologier, én i året, for å opprettholde vår dynamikk og merverdi i forhold til konkurrentene. « forventer Thomas Genestar. Selskapet er også avhengig av sin administrasjonsprogramvare (eller WMS, Lagerstyringssystem) for å gjøre den til sin egen eiendel.

Rekruttering. Alle som sier innovasjon og utvikling i utlandet sier rekruttering. Og Exotec mangler ikke på ambisjoner på dette området: 300 rekrutteringer er planlagt bare i 2022, noe som vil nesten doble størrelsen på selskapet fra dagens 350 ansatte. Og i løpet av de neste tre årene forventes ikke mindre enn 500 ingeniører å utvide FoU-teamene.

You may also like

Leave a Comment