Home » Litauisk fotball blir digital og går inn i esports-huset

Litauisk fotball blir digital og går inn i esports-huset

by Thure Lindhardt

Tidligere i sommer gikk LFF sammen med FIFA for å gi ut FIFA Futsal WC 2021 Challenge Mobile Game for FIFA World Hall Football Championship og oppfordrer i dag fotballklubber til å bli med i sporten og forberede seg til å konkurrere i FIFA Espera Championship.

Alle litauiske A-League fotballklubber slutter seg til FIFA Esporto-plattformen og deltar i FIFA Club Series 2022 verdensutvalg tidlig i desember og A-League Esporto Championship om våren.

«Litauen er det første av de tre baltiske landene som deltar i FIFA Club Series 2022 globale kåring for første gang i år. Klubber i vårt land vil konkurrere i utvelgelse med klubber som Manchester City, West Ham United og David Beckhams Guild Esports.

Vi er glade for at vi takket være LFF-lagets initiativ og utholdenhet har blitt ledende innen digitalisering av fotballen i Baltikum. Dette vil åpne opp nye kommunikasjonskanaler for klubbene og gi en mulighet til å nå unge publikummere som er interessert i teknologi og sport, sier LFFs generalsekretær Edgaras Stankevičius.

Totalt 480 klubber deltok i FIFA Club Series 2022 Global Qualifiers forrige sesong og en betydelig økning forventes i år. Hvert idrettslag i den litauiske fotballklubben består av 2-3 spillere som liker videospillet «FIFA 22».

De beste litauiske spillerne har en mulighet til å bli inkludert i landslaget, som skal delta i vårmesterskapet FIFA eNations Series 2022. Dette mesterskapet er kun ment for de offisielle landslagene i landene som er samlet av fotballforbundene. I fjor deltok opptil 60 land fra hele verden i FIFAe Nations Series 2021.

E. Stankevičius bemerker at for å skape infrastruktur for fotball i Litauen, sender LFF sine spesialister til spanske og franske fotballforbund for å ta i bruk beste praksis.

Det er interessant at ikke bare FIFA-fans, men også profesjonelle fotballspillere Mantas Vareika vil spille i FK Vilnius-kampen i Žalgiris.

«Litauens engasjement i sport er veldig positivt – denne industrien blir populær hvert år, og det er morsomt for klubber å ta den på alvor. De beste fotballklubbene i verden har idrettslag, jeg synes vi bør ha dem også. Jeg har bare spilt én gang i FIFA-turneringen, og denne gangen var det vellykket.» Žalgiris-spiller Matas Vareika.

You may also like

Leave a Comment