Home » Grindr ble bøtelagt med 100 millioner kroner i Norge

Grindr ble bøtelagt med 100 millioner kroner i Norge

by Peter Østbye

Datingappen, en slags Tinder for LHBT-personer, ble straffet i Norge. Dette er den høyeste straffen så langt ilagt av den lokale datatilsynet.

Tinder er en av de mest populære appene i verden, ikke rart det er en konkurrent i datingnisjen som fokuserer på seksuelle minoriteter. Det er akkurat det alternativet Grindr. I 2020 satte nordmennene i gang en undersøkelse for å undersøke om dataene til brukerne av applikasjonen er trygge. Den lokale forbrukerorganisasjonen hevdet at dette slett ikke var tilfelle. Resultatene var langt fra det datingfolket ønsket å si mildt. Det viste seg at Grindr handlet data bak ryggen på brukerne. Dette inkluderer ikke bare det faktum at noen har en Grindr-konto, men viktigst av alt, profilinformasjon og posisjonshistorikk. Alt dette uten spesielt samtykke.

Norge mente at et generelt og vagt databeskyttelsesdirektiv alene ikke ville være nok. De norske tjenestemennene holdt på og idømte den høyeste straffen i deres historie. Den har blitt rund 100 millioner kroner, det er nesten PLN 44 millioner. Grindr har i dag 13,7 millioner aktive brukere. Forslagsstillere har frist til 15. februar på å anke.

Søk: Datingappen Grindr i hendene på kineserne setter nasjonal sikkerhet i fare. Det sier amerikanske myndigheter
Søk: Bruker du tinder Du kan legge til gebyret for dette på din Orange-faktura

Tekstkilde: datatilsynet.no

You may also like

Leave a Comment