Home » Gullprisen falt. «Uvitende holdning til MPC»

Gullprisen falt. «Uvitende holdning til MPC»

by Gunnar Garfors

Torsdag morgen gikk det dårlig med vår innenlandske valuta, og tapte 0,7 prosent. mot CHF og USD og 0,6 prosent. i euro og 0,4 prosent. mot GBP. Etter klokken 10:30 var euroen 4,8456 PLN, dollaren 4,9040 PLN, francen 4,9946 PLN og pundet 5,5392 PLN.

Stefanik: MPC-avgjørelse ugunstig for zloty-kursen

Under gårsdagens økt Pengepolitisk råd lot rentene stå uendret til tross for forventninger om en økning på 25 basispunkter. Som Stefanik bemerker, gitt den stadig økende inflasjonen som i september akselererte den til 17,2 prosent., det er litt av en overraskelse. Hovedrenten i Polen er derfor holdt på 6,75 prosent, noe som betyr at realrenten (rente minus inflasjon) er over 10 prosent. i rødt.

Reaksjonen til zlotyen, som svekket seg betydelig under gårsdagens økt, er ikke overraskende. Den uvitende holdningen til MPC har en negativ innvirkning på valutakursen til zloty, og kan dessverre føre til en ytterligere svekkelse av vår nasjonale valuta. I tillegg er situasjonen på verdensmarkedet ikke gunstig for zlotyen – bemerker Łuaksz Stefanik, XTB-analytiker.

Euroen kan svekkes ytterligere, noe som vil føre til en svekkelse av zlotyen

For den videre skjebnen til vår valuta Pressekonferansen til presidenten for Polens nasjonalbank Adam Glapiński (kl. 15.00) er viktig.), som vil forklare gårsdagens MPC-avgjørelse. «Det som betyr noe for zlotyen vil være hva forventningene er for fremtiden og om gårsdagens bevegelse er en midlertidig «pause» eller et signal om å avslutte syklusen med renteøkninger (som vil være negativt for zlotyen),» sa eksperten .

Resten av artikkelen under videoen

Se også: NBP har mistet tilliten og vet ikke hva de skal gjøre. Prof. Orłowski: Å si at Putin har skylden for alt er tull

Forholdet er også viktig for zloty-kursen euro til dollar. Investorer vil vente på morgendagens amerikanske jobbdata, som Stefanik sa burde gi mer volatilitet til dollaren. Etter hans mening, basert på teknisk analyse Den nedadgående trenden i eurokursen forventes å fortsette. «Selv en retur mot septemberlaven på 0,9550 kunne ikke utelukkes,» sier Stefanik. Og når euroen svekkes, svekkes også regionens valutaer, inkludert den polske zlotyen, mot dollaren.

Vurder kvaliteten på artikkelen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

You may also like

Leave a Comment