Home » skihopping. Anders Fannemel i den norske troppen til 71. TCS

skihopping. Anders Fannemel i den norske troppen til 71. TCS

by Gunnar Garfors

Norske Anders Fannemel, som hadde fire operasjoner etter et fall i Wisła i 2019, planla å legge opp til jul, men etter flotte resultater i Continental Cup helgen i Ruka fikk han en startplass i Four Hills-turneringen som starter 29. desember.

– På fredag ​​i den finske badstuen sa jeg til lagkameratene mine at det ikke blir mer hopp i livet mitt på det nye året og at jeg har tenkt at de to konkurransene i Ruka blir mine siste. Jeg vant den ene, ble tredje i den andre og nå skal jeg til TCS. Det er utrolig, sier Anders Fannemel til Dagblet.

31 år gammel Nordmannen skal konkurrere på TCS for første gang siden 2019. Hans beste resultat er tredjeplass i sesongen 2017/2018.

I tillegg til Fannemel inkluderte Norges tropp til 71. TCS: Halvor Egner Granerud, Daniel Andre Tande, Kristoffer Eriksen Sundal, Johan Andre Forfang, Robert Johansson og Marius Lindvik.

Fannemel har i sine forestillinger 12 plasser på pallen (inkludert fire seire) i verdenscuppen og lagmedaljer ved verdensmesterskap og skiflyging. I sesongen 2014/2015 tok han 4. plass i den samlede verdenscupstillingen. De siste årene har han slitt med kroniske helseproblemer.

Fannemels problemer begynte sommeren 2019 i Wisła, da han rev leddbånd i kneet og mistet evnen til å hoppe i mange måneder.

Nordmannen hentet kun seks cuppoeng forrige sesong. Han mister imidlertid ikke håpet om å komme tilbake til verdenstoppen.

– Sesongen 2022/23 blir mitt siste forsøk. Jeg håper jeg er god nok til å hoppe i verdenscupen, sa den tidligere verdensrekordholderen.

Four Hills-turneringen starter 29. desember i Oberstdorf.

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

reklamemateriell for partnere

You may also like

Leave a Comment