Home » Han vil be Uber-sjåføren om unnskyldning for julingen

Han vil be Uber-sjåføren om unnskyldning for julingen

by Gunnar Garfors

Mannen som angrep en Uber-sjåfør mens han kjørte i Gdansk er allerede siktet og erkjent straffskyld. Han uttrykte sin beklagelse og gikk med på å be den skadelidte om unnskyldning. Tvert imot hevder kameraten som var involvert i hendelsen at han ikke husker hendelsen fordi han var beruset.

Vi var de første som rapporterte søndag 10. september om det brutale angrepet på en Uber-sjåfør i Gdansk, som skjedde natt til fredag ​​8. september. Hendelsen ble tatt opp på et bilkamera og sendt til oss av skadelidte.

Mannen – en 28 år gammel student – hevder at han ble slått bare fordi to passasjerer han plukket opp fra Gdansk flyplass ikke likte at han var fra Ukraina. Han advarte henne også mot å drikke øl i bilen.


Angrep på en Uber-sjåfør. Politiet pågrep gjerningsmennene

I opptaket kan du se hvordan sjåføren blir fornærmet av passasjerene – de roper skjellsord, bruker vulgære ord og til slutt slår personen som sitter foran ham i ansiktet med den åpne hånden. Deretter vrir han på sjåførens fingre og prøver å kvele ham. Han reagerer med å skrike og bruke gass.

Politiet pågrep raskt gjerningsmennene om morgenen 10. september. En 40 år gammel mann som banket opp en sjåfør i Pruszcz Gdański og hans 43 år gamle ledsager fra Lillepolen på flyplassen i Krakow mens han prøvde å fly til Norge.

Du har allerede hørt anklagen

Ifølge Gdansk kommunale politihovedkvarter er det allerede tatt ut siktelser mot begge de arresterte mennene.

40-åring for straffbare trusler, legemsbeskadigelse og fornærmelse. 43-åringen ble siktet for kriminelle trusler.

– I går ble 40-åringen pågrepet og kjørt til statsadvokaten. Aktor satte ham under polititilsyn og løslot ham mot kausjon, sier viseinspektøren. Magdalena CiskaPressetalsmann for kommunepolitisjefen i Gdansk.

Trusler og lettere kroppsskade straffes med inntil to års fengsel. Fornærmelsesovertredelsen straffes med bot eller frihetsbegrensning.

Den ene tilsto, den andre ikke. De var begge fulle

Som statsadvokaten forteller oss Mariusz Duszyński En 40 år gammel mann som påkjørte sjåføren erkjente straffskyld overfor distriktsadvokatens kontor i Gdańsk.

Marcin Z Han ble avhørt og det ble reist siktelse mot ham. Den mistenkte innrømmet å ha begått handlingene han var tiltalt for, men stilte spørsmål ved om det dreide seg om kriminelle trusler. Han ga en forklaring som beskrev hva som skjedde. Aktor Duszyński sier han uttrykte anger og signaliserte at han ville be den skadelidte om unnskyldning. – Mistenkte skal melde seg til politiet en gang i måneden. Depositumet som brukes er PLN 5000. Zloty. Saken er ennå ikke avsluttet, la han til.
43-åringen fra Lillepolen tilsto ikke, sa at han var full under hendelsen og husket ikke mye.

Det begynte med å fortelle folk at de ikke skulle drikke øl i bilen

Den lengre versjonen av videoen viser en aggressiv passasjer som drikker øl i bilen og sjåføren som advarer ham om at dette ikke er tillatt. Det begynte her.

– Shit, mann, jeg har vært kunde hos deg i 20 år og du sier til meg at du ikke kan drikke øl?! Hvor kommer du fra?! – sier passasjeren til sjåføren. Når svaret er at det kommer fra Ukraina, begynner situasjonen å eskalere.

Den aggressive passasjeren sier blant annet: «Du [Ukraińcy – dop. red.]»Shit, de kom til Polen for å kjøre taxi.»

«Ikke bare støtter jeg ham og bidrar til virksomheten hans, men han forteller meg at jeg ikke kan drikke øl,» sier passasjeren. -Ikke fortell meg hva jeg skal gjøre når jeg er i landet mitt, mann! Jeg bryr meg ikke om deg, mann.

Er du et vitne eller et offer for en forbrytelse? Meld det til politiet

Passasjerene sier da at de vil «ta over bilen akkurat nå» og truer med at sjåføren vil «få et spark i rumpa».

– Du skrepper for mye! – sier passasjeren.
Et øyeblikk senere bryter det ut knyttnevekamper. I opptaket kan man også høre passasjeren si blant annet:

– Den polske staten ga deg for mye, ikke sant? Hvem skal jeg med?! Vi kommer oss ut. Jeg skal ikke sykle med en sånn jævel, for helvete, se hvordan han ser ut, se hvilken jævel han er!

To organisasjoner erklærer hjelp til skadelidte

Etter publiseringen av teksten vår søndag 10. september, kontaktet en representant for det polsk-ukrainske samfunnssenteret i Gdansk oss umiddelbart.

Han tilbød den skadde sjåføren psykologisk hjelp. Han får også støtte av Senter for overvåking av rasistisk og fremmedfrykt.

– Senter for overvåking av rasistisk og fremmedfiendtlig atferd er i kontakt med den skadde sjåføren og yter all juridisk bistand til den skadde. Vi skal sørge for at gjerningsmennene blir stilt for retten og straffet. Fordi slike «patrioter» bringer skam til polakkene – informerer OMZRiK.

You may also like

Leave a Comment