Home » UM Lublin: Den 12. utgaven av Congress on Cross-Border Cooperation Lublin 2023 er bak oss

UM Lublin: Den 12. utgaven av Congress on Cross-Border Cooperation Lublin 2023 er bak oss

by Gunnar Garfors

Takk for din deltakelse i den 12. utgaven av kongressen om grenseoverskridende samarbeid Lublin 2023. Kongressen er en viktig plattform for dialog mellom lokale myndigheter, ikke-statlige organisasjoner, vitenskap, kultur og næringsliv og et møtepunkt for utøvere av grenseoverskridende samarbeid fra EU og landene i det østlige partnerskap. Høy debatt og verdifulle gjester har vært kjennetegnet for kongressen i årevis.

I år har Lublin tittelen «Europas ungdomshovedstad» – og av denne grunn også Mottoet for kongressen var «City of Young People». I kretsen av internasjonale gjester og eksperter diskuterte vi blant annet: hvordan skape ungdomsvennlige byer og hvordan lokalsamfunn kan støtte ungdom i å oppfylle deres behov og ønsker.

Flere hundre mennesker ute 14 land: Belgia, Hviterussland, Kroatia, Kypros, Tsjekkia, Danmark, Georgia, Indonesia, Moldova, Norge, Ukraina, Ungarn, Storbritannia deltatt i paneler, workshops og studiebesøk. En internasjonal gruppe ungdommer deltok også i en tredagers workshop om «Hvordan skape ungdomsvennlige byer/steder?» – I dag planlegger vi for fremtiden. Oppsummeringen av arbeidet deres var sluttpanelet med tittelen: «Europa kan skapes – samarbeid/deltakelse av unge», der ungdommene selv fremmer anbefalinger om temaene og sosiale problemer som er viktigst for dem.

Studiebesøk var blant annet svært populært blant kongressdeltakere. i de nyåpnede ungdomsrommene i Lublin og i Baobab Integration Center. Arrangementet ble også akkompagnert av et kulturprogram, inkludert en spesiell konsert av det ukrainske bandet Haydamaky.

Vi oppfordrer deg til å like og følge sidene våre Facebook Og Instagram og kanalen Youtubehvor opptak av individuelle paneler vil vises om kort tid.

Vi takker alle deltakere live og online for deltakelsen og inviterer deg hjertelig til neste år!

You may also like

Leave a Comment