Home » Den legendariske hopperen er død. Han var den første som skrev historie

Den legendariske hopperen er død. Han var den første som skrev historie

Getty Images / På bildet: Bergisel i Innsbruck

MB

Asgeir Dolplads døde i en alder av 91 år. Nordmannen var vinneren av konkurransen som åpnet den første Four Hills-turneringen i historien. Han oppnådde dette i 1953.

Den første Four Hills-turneringen i historien fant sted 1. januar 1953. Det fant sted i Garmisch-Partenkirchen fordi det prestisjetunge arrangementet pleide å starte der og ikke lenger i Oberstdorf slik det gjør i dag.

Da vant Asgeir Dolplads konkurransen. Han triumferte med forsøk på distanser på henholdsvis 78,5 og 81 meter. Josef Bradl og Toni Brutscher tok de neste plassene. Den første vant hele serien. Nordmannen tok tredjeplassen sammenlagt.

I tillegg til Bradl ble Dolplads forbigått av Halvor Naes. Nordmannen deltok også i de olympiske leker 1952, som fant sted i Lahti. Den individuelle konkurransen var vellykket for ham og han tok en åttendeplass.

I tillegg deltok vinneren av den første konkurransen i Four Hills-turneringens historie i flere utgaver av Holmenkollen Skifestival.

– Jeg var så heldig å møte ham hjemme hos ham flere ganger. Jeg lyttet alltid til ham med stor glede mens han fortalte om opplevelsene sine i hoppbakkene – sa tidligere hopprenn Clas Brede Brathen, sitert av abcnyheter.no.

Asgeir Dolplads døde i en alder av 91 år.

Se også:
Thurnbichler leverte meldingen. Dette er polakkenes planer for den kommende perioden