Home » håndball det norske landslaget. Katarzyna Skowrońska-Dolata om truseskandalen: «Dette er sexisme» – Sport Wprost

håndball det norske landslaget. Katarzyna Skowrońska-Dolata om truseskandalen: «Dette er sexisme» – Sport Wprost

by Erlend Loe

Som en påminnelse: Det handler om situasjonen i kampen om bronsemedaljen til EM i strandhåndball. Nordmennene spilte mot spanjolene. Laget fra Skandinavia spilte imidlertid i uvanlige antrekk, nemlig blå shorts, som er en forbudt del av antrekket. Som et resultat ble hele laget værende 1500 euro i bot. Den tidligere polske representanten refererte til denne situasjonen, med henvisning til åpenbar sexisme.

Skowrońska-Dolata: Regelverket er sexistisk

Regelverket sier at spillere skal bruke bikinitruser under kamper. Før oppgjøret med Spania spurte de norske kvinnene det europeiske håndballforbundet om tillatelse til å spille i shorts, men fikk avslag.

– Sponsorer og fans var vant til at folk kom til damevolleyball ikke bare for å se kampen, men også for å se kvinnene. Jeg forstår norske kvinner når de føler seg ukomfortable i sitt forrige antrekk. Når det kommer til sport på stranden, er disse reglene basert på ren sexisme. Selv om vi er vant til sparsomme klær i en lido på grunn av auraen: strand, sand, sol. På den annen side hadde vi ingen sol i salen… – sa Skowrońska-Dolata.

Skimpe antrekk plager spillerne

– Du spilte innendørs volleyball i underbuksa. Da spillere tok opp dette problemet og sa at det bare var ubehagelig for oss å spille dem, ble det ikke verdsatt. I løpet av spillet er det mange handlinger i forsvar, et slikt antrekk plaget oss bare. For ikke å snakke om at det noen ganger avslører for mye – innrømmet polakken.

Til tross for den økonomiske straffen som ble pålagt spillerne, varslet direktøren i Norges forbund at det ikke var slutten på kampen hans for at spillerne skulle få spille i kostymer som de ville føle seg mer komfortable i.


Les også:
En fantastisk prestasjon av en ung polak. Krzysztof Chmielewski i finalen i kampene

You may also like

Leave a Comment