Home » Hovedstaden for evig regn er Norges vakreste by blant de syv fjell

Hovedstaden for evig regn er Norges vakreste by blant de syv fjell

by Gunnar Garfors

Hvis alle kjente feriesteder skryter av å være i solen 300 dager i året, så sier innbyggere i Norges nest største by det samme om regn. Det regner nesten alltid her hele året. Og det var ingen overraskelse på lenge. Folk som våkner hver morgen vet hva de kan forvente og er ikke nervøse. Vått hår, gjennomvåte klær eller pokker du ikke vil gå inn på. Det høres så kjent ut for meg at jeg til og med vil si mitt eget og søtt.

Men noen ganger skjer det selvfølgelig mirakler og solen dukker opp. Svært sjelden, veldig kort, men fortsatt synlig.

Her bør det strømme skyer fra hele Europa. Den svømmer og setter seg fast, og de 7 fjellene har skylden for alt som utgjør stoltheten, skjønnheten i denne byen og samtidig årsaken til regnet.

Været, nærmere bestemt regn og sol, har en veldig sterk innflytelse på eiendomsprisene i denne byen. Det er billigst å bo der det regner mer og dyrest der solen skinner oftere. Det viser seg at det er områder som er nesten helt i skygge. Livet er selvfølgelig ikke like morsomt der som det er på solsiden.© Orijus Gasanovas

Har du kommet til Bergen og det ikke regner her, blir du møtt av fint vær, kan du kalle deg en lottovinner, for her er godt vær en absolutt sjeldenhet. Og merk – så snart en solstråle dukker opp, strømmer alle umiddelbart til gaten.

Så morsomt faktum – i de timene det ikke regner, femdobles salget til butikkene her. Og så snart regnet setter inn, tømmes alt, roer seg, folk vender tilbake til hjemmene sine.


Hovedstaden for evig regn er Norges vakreste by blant de syv fjell

© Orijus Gasanovas

Bergen er også kjent som byen for norske kunstnere. Her vil du se mange artister og gatemusikanter på gata. Og det er veldig interessant at ved siden av hver artist kan du se en slik hvit tavle med en kombinasjon av tall, mer presist med nummeret deres. Dette er VIPS – ditt bankkontonummer. Siden nordmenn nesten aldri bruker kontanter, kan de ikke donere noen få øre eller papirpenger. Etter overveielse bestemte musikerne seg for å offentliggjøre kontonummeret sitt, og hvis en forbipasserende liker det, logger han seg inn på VIPS-bankkontoen sin (her en norsk app) – og overfører det til ham så ofte han vil. 2, 3, 5 euro, eller i henhold til dine ønsker og ditt hjertes godhet.


Hovedstaden for evig regn er Norges vakreste by blant de syv fjell

© Orijus Gasanovas

Forresten en morsom fakta om musikerne i Bergens gater. Hva føler du om det de vanligvis synger om? Og om kjærlighet og om … regn. Ja, omtrent den samme som gjør denne byen berømt over hele verden.

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.

You may also like

Leave a Comment