Home » «Hundrevis» av franske soldater snart i Romania: forsvarslinjer

«Hundrevis» av franske soldater snart i Romania: forsvarslinjer

by Gunnar Garfors

Frankrike ønsker å sende «flere hundre» av sine soldater til Romania som en del av et mulig NATO-oppdrag, gjentok den føderale forsvarsministeren lørdag. Frankrike Inter. Paris ønsker også å være «rammenasjonen for denne styrken, som deretter vil bli utplassert i Romania», akkurat som Storbritannia for tiden kommanderer NATO-bataljonen i Estland, en bataljon som vil utplassere de 300 franske soldatene som en del av oppdraget Gaupe. Vi har vært i termin 12 siden midten av desember (Bilde under EMA).

lynx11.jpg

Den fremtidige franske styrken i Romania vil være en del av NATOs nåværende gjenforsikringssystem, som for tiden omfatter fire bataljoner under henholdsvis britisk (Estland), kanadisk (Latvia), tysk (Litauen) og amerikansk (Polen) kommando. Disse multinasjonale bataljonene (eller kampgruppene) har mellom 1000 og 1400 soldater (se detaljer her).*

å være i en posisjonledende nasjon«(rammenasjon) betyr utplassering av 600 til 800 soldater. Er hæren sterk nok til å opprettholde en styrke av denne størrelsen? Vil det være nødvendig å forlate Estland, der britene forsterker sin egen bataljon og de 300 soldatene kan flytte sørover dusinvis av franske panserkjøretøyer som har manøvrert i Tapa siden 2017. Hvilke luft- og landressurser brukes?

«Vi vil ha et møte med NATO-medlemmer veldig snart» for å utplassere en styrke til Romania og «vi forbereder oss på å være klare så snart vi blir bedt om å deployere (inkludert)», «i samråd med andre partnere og europeiske land», spesifiserte ministeren mens han ventet på konklusjonene fra det militære faktaoppdraget sendt av Paris til Romania i slutten av uken.

Det bør huskes at 19. januar kunngjorde president Macron Frankrikes «tilgjengelighet» til å delta i «nye oppdrag» «spesielt i Romania».

You may also like

Leave a Comment