Home » Hurtigløp – World Cup: En god start for Andżelika Wójcik

Hurtigløp – World Cup: En god start for Andżelika Wójcik

by Gabriel Scott

En veldig god start av Andżelika Wójcik på verdenscupen i hurtigløp i Stavanger. Polakken tok en god 6. plass. Fredag ​​stilte også herrelaget i eliteforfølgelsesløpet, men ble diskvalifisert.

Åpningen av verdenscupen i hurtigløp fant sted på banen i Stavanger, Norge, der gruppe A og B konkurrerte fredag ​​på 1500 m for menn, 500 m for kvinner, 3000 m for kvinner og forfølgelse for menn. Det individuelle beste resultatet av de hvit-røde var Andżelika Wójcik over 500 meter, som syklet sammen med koreaneren Min-Sun Kim i konkurransens nest siste par. Ved første tidsmåling var konkurrenten bare 0,07 sekunder raskere, men akselererte senere og bygget opp en ledelse på 0,7 sekunder. Hun vant også hele konkurransen foran Jutta Leerdam fra Nederland og Miha Takagi fra Japan, som var over 0,5 sekunder tregere. Wójcik tok en meget god 6. plass.

På slutten av dagen, i kampen om de høyeste plassene, hadde vi en polsk aksent knyttet til herrelagets start i forfølgelsesløpene. Polen var representert med fire: Marcin Bachanek, Artur Janicki, Szymon Pałka og Jakub Piotrowski. I det direkte løpet konkurrerte Biało-Czerwoni mot representantene for Danmark. Polakkene kjørte raskere enn sine rivaler gjennom hele løpet og vant med over to sekunder. Dessverre, etter hele konkurransen, viste det seg at dommerne bestemte seg for å diskvalifisere polakkene, noe som betyr at de faller inn i B-divisjonen.

Flere hvit-røde presenterte seg i kampene i gruppe B fredag. Marcin Bachanek tok 12. plass på 1500 meter, Szymon Pałka ble diskvalifisert. På kvinnenes 500 meter ble samme plass nådd av Martyna Baran. Magdalena Czyszczoń var mye bedre på 3000m, og tapte bare for Kinas Binyu Yang og tok andreplassen på 4:17.129. Olga Kaczmarek tok 18. plass.

500 meter kvinner, divisjon A:

1. Min-Sun Kim – Sør-Korea – 37.553

Radoslaw Kepys

Jeg er 30 år gammel. I oktober 2017 mottok jeg en mastergrad i statsvitenskap fra Fakultet for samfunnsvitenskap ved Universitetet i Schlesien i Katowice. Tidligere, fra 2015, skrev jeg for Olimpia24.pl. Ansvarlig for skiskyting, kanopadling, svømming, volleyball og sandvolleyball, men i løpet av denne tiden har jeg skrevet informasjon fra mange idretter – fra friidrett til alpint. Sport var lidenskapen min fra en tidlig alder og vil alltid være det. Ellers elsker jeg god litteratur, god musikk og god mat. Han er også interessert i nyere historie og politikk.