Home » ATP-finaler: Dag 1 strømplan

ATP-finaler: Dag 1 strømplan

by Erlend Loe

Strauss er en tidligere polsk juniormester innendørs i singel (1973) og nasjonal akademisk mester i fargene til AZS Warszawa, en mangeårig trener i verdensklasse. For noen tiår siden dro han til Norge, hvor han blant annet ledet Norges Eliteidrettshøgskole (NTG) i Bærum, hvor Casper Ruud var hans elev fra 2012 til 2014. Som internasjonal klassetrener jobbet Strauss med blant andre Robert Linstedt, Andreas Vinciguerra, Magnus Norman og Jonas Bjoerkman.

– Selv da Casper var på skolen min, ble han hovedsakelig trent av faren Christian, en tidligere meget god tennisspiller, rangert som 39. i ATP. Da Casper var 16, bestemte faren min og jeg at han måtte videreutvikle talentet sitt i Spania ved Rafael Nadal Academy, forklarte Strauss.

Hans tidligere student kjemper for andre gang i karrieren på slutten av sesongens ATP Masters-turnering. I fjor ble han eliminert i semifinalen etter å ha tapt mot Daniil Medvedev. Strauss spår at Casper vil spille minst semifinalen denne sesongen også.

– Jeg tror Casper og Rafael Nadal rykker opp til flere kamper fra Green Group. Det er imidlertid et ukjent problem hos Rafa. Han har ikke spilt på lenge, tilstanden hans er ukjent. Dessuten har han fått en baby, noe som kan endre prioriteringer. I hodet er ikke tennis nødvendigvis det viktigste – bemerket Strauss.

Ruud har hatt en utmerket sesong. Han vant tre ATP-turneringer (Gstaad, Genève, Buenos Aires) og var i to Grand Slam-finaler (Paris, New York).

– Hans tre siste turneringer etter US Open var svakere, men jeg er sikker på at han vil være godt forberedt og mobilisert til finalekonkurransen i Torino – argumenterer treneren.

Etter hans mening vil innbyrdes kamp mellom Nadal og Ruud avgjøre vinneren av gruppen.

– Det ville vært en omkjøring av årets Roland Garros-finale. Allerede da ble det sagt at denne duellen ble utkjempet mellom en mester og en lærling. Casper utdannet seg ved Nadal Academy i årevis. Rafael kjenner ham veldig godt, og i den kampen var Ruud veldig spent fordi han hadde sin mester på den andre siden av nettet – påpekte Strauss.

SE OGSÅ: Novak Djokovic: Jeg kom til Torino for å vinne et trofé

Novak Djokovic er etter hans mening klar favoritt til å vinne i den røde gruppen.

– Serberen har kun spilt noen få turneringer i år. Hungeren hans etter spillet har vært tydelig de siste ukene. Jeg tror at nederlaget hans i Masters-finalen i Paris med Holger Rune bare var en arbeidsulykke, og forresten, før Torino er det en slik lærdom for ham at selv unge ulver ikke kan slå ham – sa han.

Strauss kan ikke si hvem som går inn i 16-delsfinalen som nummer to fra den røde gruppen.

Alle tre spiller på samme nivå. Kanskje er det Stefanos Tsitsipas, som viste storform de påfølgende ukene etter US Open-glippen. Medvedev skal heller ikke undervurderes. Han har litt ubookbar tennis, men utmerket kroppsbalanse. Han kan være uforutsigbar, regnet han med.

Den polsk-norske treneren peker imidlertid på Djokovic som hovedkandidat til tittelen i Torino, men forbeholder seg retten: – Dette er en spesifikk turnering. Årets eneste som har gruppespill hvor du kan tape en kamp eller to og likevel vinne tittelen. I slike turneringer spiller de sterkeste og det er ingen favoritter. For en uke siden fikk Iga Świątek vite om det, alle satset på det, og Caroline Garcia vant. Så mitt valg er basert på vurdering av spillernes ferdigheter og nåværende form. Men alt kan skje i denne turneringen, konkluderte Strauss.

Sendeplan for ATP-finalen dag 1:

Marcelo Arevalo/Jean-Julien Rojer – Lloyd Glasspool/Harri Heliovaara – Polsat Sport Extra og Polsat Box Go, kl. 11:30

Casper Ruud – Felix Auger-Aliassime – Polsat Sport Extra og Polsat Box Go, kl 14:00

Rajeev Ram/Joe Salisbury – Marcel Granollers/Horacio Zeballos – Polsat Sport Extra og Polsat Box Go, kl. 18.30

Rafael Nadal – Taylor Fritz – Polsat Sport Extra og Polsat Box Go, klokken 21:00

AA, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment