Home » Hvilken fremtid har Manchester United etter sparken av Ole Gunnar Solskjær?

Hvilken fremtid har Manchester United etter sparken av Ole Gunnar Solskjær?

by Thure Lindhardt

Manchester United er tvunget til å trykke på tilbakestillingsknappen igjen etter at Ole Gunnar Solskjær ble den fjerde treneren som ble vist døren siden Alex Ferguson trakk seg i 2013. United har lidd en lang nedtur på de åtte årene og ser sidelengs på sine argeste rivaler. , Manchester City og Liverpool er de nye dominerende kreftene i Premier League. David Moyes, Louis van Gaal og Jose Mourinho kom og gikk før den elskede tidligere United-spissen Ole Gunnar Solskjær ble utnevnt til midlertidig sjef i desember 2018 for å returnere klubben til sin fordums prakt ved å bruke DNA.

United gjenoppdaget gnisten sin under en bryllupsreise blant nordmannen som ble oppsummert i en fantastisk Champions League-retur mot Paris Saint-Germain – et resultat som overbeviste klubbsjefene om å tilby ham en permanent avtale.

Til tross for pågående bekymringer om hans uerfarenhet og mangel på teknisk erfaring, var Solskjær nær ved å levere klubbens første trofé siden 2017, og tapte på straffer i Europa League-finalen forrige sesong og endte på andreplass i Premier League.

Klubbsjefene var trygge nok på turen til å gi ham en ny treårskontrakt i juli.

Tidligere United-keeper Peter Schmeichel sa i sin siste selvbiografi at hans eks-lagkamerat brakte «hjerte og sjel» til klubben etter Mourinhos regjeringstid, men det viste seg til slutt å være utilstrekkelig.

Solskjær, 48, sa etter lagets 4-1-tap mot ydmyke Watford på lørdag at han føler med fansen og forstår smerten deres etter å ha uttrykt sinne på Vicarage Road.

«Vi har hatt problemer siden Sir Alex (Ferguson) forlot klubben og fansen som har vært med oss ​​i løpet av årene siden jeg kom til har vært gode, de forsto situasjonen,» sa han.

– Signeringene av Rafa (Raphael Varane), Jadon (Sancho) og Cristiano (Ronaldo) denne sommeren har selvfølgelig vekket alle forventninger, og med rette, fordi vi hentet inn toppspillere. «

Zidane-lenke

Spørsmålet er hvem United henvender seg til nå for å flytte klubben videre?

En klubberklæring på søndag antydet at en midlertidig manager ville bli ansatt innen slutten av sesongen, med tidligere midtbanespiller Michael Carrick i det varme setet for de neste kampene.

Forsinkelsen i Solskjærs avgang er nå en toppkandidat fra markedet da Tottenham tok en tidligere Premier League-vinner fra Antonio Conte.

United har alltid vært knyttet til Paris Saint-Germain-manager Mauricio Pochettino, og argentineren kan godt være motivasjonen for å vente til sommeren.

Tidligere Real Madrid-trener Zinedine Zidane, Leicester-trener Brendan Rodgers og Ajax-trener Erik ten Hag er også koblet i rollen.

United, synonymt med stabilitet så lenge under Ferguson, har vært motvillige til å sparke sine managere før de føler at hånden deres blir tvunget.

Dette vendepunktet er nå nådd: Klubben ligger på sjuendeplass i Premier League, allerede seks poeng bak topp 4 og etter kun 12 kamper fra tittelkampen.

Den som tar opp Old Trafford vil ha et svært talentfullt, men oppblåst og ubalansert lag å jobbe med.

United kan skryte av rikelig rikdom i angrep, med Ronaldo, Edinson Cavani, Marcus Rashford, Sancho, Marcus Greenwood og Anthony Martial som kjemper om plassene.

Men Solskjærs favoritt-midtbaneduo, Fred og Scott McTominay, har ofte virket lettsinnet denne sesongen, og det lekke forsvaret har sluppet inn 21 ligamål, mer enn fem ganger flere enn Chelsea-lederne.

Enhver ny manager må også jobbe under de amerikanske eierne, Glazer-familien, som er ekstremt upopulære blant store deler av klubbens fanskare.

Protestene har avtatt den siste tiden, delvis på grunn av den enorme finansieringen de har gitt til nye spillere, men den underliggende frustrasjonen med eierskapsmodellen som har plassert klubben i stor gjeld gjenstår.

En ting er sikkert – den neste som går gjennom døren vil møte store forventninger som bare vil innfris hvis United er best igjen.

Les alle de siste nyhetene, siste nyhetene og koronavirusnyhetene her. Følg oss på Facebook, Twitter og telegram.

You may also like

Leave a Comment