Home » Hvilket land har vist mest støtte til Ukraina? Polen på tredjeplass – Nyheter fra Polen og verden – Stefczyk.info

Hvilket land har vist mest støtte til Ukraina? Polen på tredjeplass – Nyheter fra Polen og verden – Stefczyk.info

by Gabriel Scott

Polen er det tredje største landet i verden når det gjelder mengden militærhjelp til Ukraina; Ifølge en analyse publisert av BBC har regjeringen i Warszawa allerede lovet 1,81 milliarder dollar i bistand til Kiev. De to første plassene i rangeringen er okkupert av USA og Storbritannia.

Washingtons totale løfter til Ukraina mellom 27. januar og 7. juni er 25,45 milliarder dollar. Washington leder også når det gjelder militære midler som allerede er overført til Kiev (6,3 milliarder dollar i samme periode), mens London-regjeringen skylder Ukraina 2,53 milliarder dollar, mens faktiske utgifter så langt har vært på 1,6 milliarder dollar. Disse beløpene inkluderer ikke de 1,2 milliarder dollar, altså en ekstra støttepool, annonsert av britiske myndigheter 30. juni, meldte BBC etter World Economic Institute i Kiel, Tyskland.

De neste posisjonene blant landene som støtter Ukraina mest (i form av deklarerte og ikke-leverte midler til militære formål) tar Tyskland (1,48 milliarder dollar), Canada (0,8 milliarder dollar), Norge (0,48 milliarder) og Tsjekkia (0,27 milliarder). Bare Frankrike kom på trettende plass (0,16 milliarder) og Italia på femtende plass (0,11 milliarder).

«Vesten har vært relativt trege med å svare på Ukrainas forespørsler om tunge våpen. I de tidlige stadiene av krigen var det bekymringer for å provosere Russland, og politikere undervurderte omfanget av ukrainsk motstand. Over tid har disse holdningene endret seg, selv om det er tvil om Vestens vilje til å fortsette å støtte Kiev, kommenterte BBCs militærekspert Jonathan Beale.

«Tall er fortsatt viktige for Ukraina, da landet kjemper for å overleve mot overveldende fiendtlige styrker. (Invadert land) mener fortsatt at det ikke får nok våpen. I begynnelsen av krigen ropte Ukraina på krigere. Ingen er levert ennå,» la Beale til.

Kilde: PAP Forfatter: szm /

bilde

You may also like

Leave a Comment