Home » Hvis du ikke logger på kontoen din, mister du tilgangen til spillene. Hva skal man gjøre for å unngå dette?

Hvis du ikke logger på kontoen din, mister du tilgangen til spillene. Hva skal man gjøre for å unngå dette?

by Catherine Monroe

Å kjøpe digitale spill er i de fleste tilfeller å skaffe seg en lisens, og det er mulig vi mister tilgangen til dem i fremtiden. Dette kan skje hvis vi ikke aktivt bruker visse kontoer.

Forrige helg surret internett: Ubisoft sletter kontoer selv om jeg har spill på dem! Handlingene til utvikleren, utgiveren og eieren av den digitale spillbutikken Ubisoft Store ble rapportert av en av Twitter-brukerne (for tiden X) – AntiDRM, og beskrev tilfellet med sletting av Ubisoft-kontoer som følge av inaktivitet. Som det viser seg, kan selskapet i noen tilfeller bestemme seg for å stenge en konto som ingen bruker – selv i tilfelle der spill kjøpes gjennom den eller den ble brukt til å logge inn på spill kjøpt i andre butikker og på andre plattformer.

Vi anbefaler på Geekweek: Det er oppdaget fuktighet i USB-porten. Hvordan lader jeg telefonen nå?

Sletter Ubisoft kontoer? Inaktivitet lønner seg ikke

Kilde: Depositphotos

Det er imidlertid verdt å merke seg at dette ikke er første gang vi har hørt om spekteret av stenging av brukerkontoer av Ubisoft, som sies å være et resultat av tiltak som stammer fra GDPR. En lignende situasjon skjedde i 2021 da tjenesten ble lagt ned PC-verden detaljert historien om en spiller fra Norge som, etter et langt fravær, ønsket å returnere til spillverdenen og Ubisoft-titlene – som det viste seg, uten hell. Kontoen på plattformen forsvant og med den spillene den skulle kjøpe. Interessenten – utvikleren og utgiveren – kommenterte denne saken. Ubisoft-representanter benektet dette og hevdet at en slik situasjon ikke kan skje – for at en konto skal slettes, må den oppfylle visse betingelser, og hvis det for eksempel er et kjøpt spill på kontoen, kan ikke en slik konto slettes automatisk. På den annen side viser det seg at selskapet kan slette kontoer etter eget skjønn:

Ubisofts vilkår for bruk sier at vi i sjeldne tilfeller kan stenge en inaktiv konto der det kreves av lokale databeskyttelseslover. Dette vil kun skje hvis vi har rimelig grunn til å tro at kontoen forblir ubrukt. Som en del av databasevedlikeholdet kan vi også stenge en konto som har vært inaktiv i lang tid. Brukeren vil bli informert via e-post om starten på prosessen med å stenge en inaktiv konto. Hvis kontoen din har blitt merket som inaktiv og du fortsatt ønsker å bruke den, kan du angre kanselleringen av Ubisoft-kontoen din.

Så, hva gjør vi? Følg instruksjonene og logg på kontoene dine fra tid til annen. Det er også verdt å være oppmerksom på e-postvarsler. Hvis du ser noen indikasjoner på at kontoen din kan bli slettet, ikke umiddelbart betrakt det som en svindel og et forsøk på å presse deg penger.

Les under

Xbox Game Pass - de beste spillene som er tilgjengelig.  Du må se dem!

Arkivbilde av Depositphotos

You may also like

Leave a Comment