Home » Hvor å gå 33 km fra Bytów. Ideer for opphold helgen 29. til 30. juli

Hvor å gå 33 km fra Bytów. Ideer for opphold helgen 29. til 30. juli

by Erlend Loe

Har du ikke en idé om en attraktiv rute for en spasertur fra Bytów? Her er våre ideer om hvor du skal dra. Vi har valgt ut 3 interessante ruter. De kan ha forskjellige avstander, så alle vil finne noe for seg selv. Sammen med Taseo tilbyr vi deg 3 ruter for en sunn spasertur opptil 33 km fra Bytów. Vi velger et annet sett hver uke. Sjekk hvilke turruter i nærheten av Bytów som er verdt å velge i helgen.

Turstier nær Bytów

I samarbeid med Traseo har vi utarbeidet tre vandreruter som er opptil 33 km fra Bytów og har blitt reist av andre turgåere. Velg det beste for deg.

Sjekk været før du drar ut.

 • Vanskelighetsgrad: 1,0
 • Distanse: 20,11 km
 • Vandringens varighet: 5 timer og 26 minutter
 • Høydeforskjeller: 38 m
 • Sum stigninger: 392 moh
 • Totalt utforkjøringer: 396 moh

Ruten for turgåere fra Bytów anbefales av GR3miasto

Wdzydze Landskapspark er et ganske omfattende og samtidig mangfoldig område med vakre, eviggrønne skoger, mellom hvilke det er mange pittoreske innsjøer og elver. Det er en flott retning for turismen, spesielt i overgangsperioden når det fortsatt er grått, kjedelig og dystert. Bory Tucholskie, som vi var i stand til å utforske til fots, er en fantastisk region for alle typer turisme, ikke bare fotturer. I våre tidligere rapporter har vi beskrevet mange tur-, sykkel- og kajakkruter i disse ekstremt interessante områdene. Denne gangen viser turen vår en del av parken i Zhodno-sjøen og Vda-dalen.

Rundturen vår starter og slutter i en liten landsby – Loryniec. Det er nær den vakre Wda-dalen, som vi bare har kjent fra kajakkhøyde så langt. Derfor vandrer vi gjennom den dype dalen Zhodno-sjøen og mange torvmyrer gjemt i nærheten av Zhodno. En av de mest pittoreske er det økologiske området – Żabiński Błoto. Det er også en interessant natursti her. Gjennom det våteste området går vi på en gangvei i tre, i enden av denne er det en plattform hvorfra det er vakker utsikt over hele området. Stien er supplert med en rekke pedagogiske tavler og kuriositeter for de minste. Første del av turen falt sammen med den blåmerkede lokale naturstien «Livet i skogen rundt brannvesenet».
navigere


 • Vanskelighetsgrad: 1,0
 • Distanse: 25,33 km
 • Vandringens varighet: 6 timer og 36 minutter
 • Høyde: 49 m
 • Sum stigninger: 370 m
 • Sum av utforkjøringer: 365 moh

GR3miasto anbefaler ruten til innbyggere i Bytów

Hovedmålet for vår siste fottur var Lame Valley. Det ligger i Przymuszewo Forestry i Zaborski Landscape Park. Den er preget av en ekstremt attraktiv natur med mange sjeldne, vernede planter. Landskapet kompletteres av krystallklare innsjøer og den buktende Kulava-elven. Hvis du vil utforske dette fantastiske stedet, kan du starte ruten i landsbyen Laska. Vi har imidlertid forbedret den med noen ekstra attraksjoner, inkludert vakre lobelia-innsjøer.

Naturreservat «Dolina Kulawy»:

For å bli kjent med den vakre naturen i naturreservatet brukte vi den pedagogiske stien som er merket i området. På den ene siden av elva går den over en ganske bred marksti, på den andre siden over en lite brukt skogssti, som absolutt kan være et hinder om man vil være ute og gå med barn i barnevogn. Det er også en gangvei i tre underveis som snor seg gjennom torvmyrene. Det er også et overbygd skur og benker i enden, et flott sted for en piknik. På den merkede naturstien kan du se nærmere på hele vanningssystemet til de lokale torvmyrene og utvide kunnskapen om fredete planter.

Lobelia Lakes:

Av alle lobelia-innsjøer som forekommer i vårt land, er 95% i Pommern. I tillegg til Polen finnes det også innsjøer av denne typen i Europa i Norge, Finland, Danmark og Skottland. De ligger i huler; lukkede, naturlige vannmagasiner var tidligere omgitt av furuskog, eikeskog og bøkeskog. Karakteristiske trekk ved lobelia-innsjøer er: sur reaksjon, liten mengde salt, mangel på mat, gjennomsiktig vann og sandbunn. Disse reservoarene skylder navnet sitt til den beskyttede Lobelia-sjøen, og det er grunnen til at bading er forbudt i de fleste av disse innsjøene. Om sommeren – med en skyfri himmel og tilsvarende lysbrytning – har vannet i disse innsjøene en vakker nyanse av turkis. På turen vår så vi innsjøene Nawionek og Piecki. Vi nådde dem via de lokale naturstiene som er merket i området og via Zaborski-turstien.
navigere


 • Vanskelighetsgrad: 2,0
 • Distanse: 29,32 km
 • Vandringens varighet: 7 timer og 9 minutter
 • Høyde: 101 m
 • Sum stigninger: 1.277 moh
 • Totalt utforkjøringer: 1.298 moh

GR3miasto anbefaler ruten til innbyggere i Bytów

Łupawa er ikke bare et interessant reisemål for kanopadlere. I sin øvre del bukter elven seg gjennom vakre skoger, som også er verdt å utforske til fots, på sykkel eller på hesteryggen. Mange interessante turist- og utdanningsstier går gjennom disse områdene, langs hvilke du kan bli kjent med mange naturlige kuriositeter. Under vår 28 km vandring så vi et skogsarboret hvor forskjellige typer trær og busker vokser. Vi ble kjent med praktfulle eiketrær, som er naturminner, og videre langs ruten beriket vi også vår kunnskap med interessante arter av moser, lav og myrplanter, som vi beundret fra naturstien gjennom Karwieńskie Uroczyski. Eventyret med naturen ble supplert med en fantastisk utsikt over de pittoreske åsene og båndsjøer gjemt mellom dem.

Severdigheter langs ruten:

Arboretet i skoghuset Kozin:

Ved siden av Kozin-skogbrukerens hus er det et arboret, altså en skogspark med trær og busker. Blant over hundre arter kan vi finne både løvtrær og bartrær her. I tillegg til innfødte eksemplarer, er det også introdusert, det vil si kunstig plantet, arter som tujaer og kloner. Arboretet ble bygget for mer enn tjue år siden basert på et design av prof. Dr. Urszula Nawrocka-Grześkowiak. Takket være de lokale skogvokterne som tar vare på dette området, er det skapt en interessant natur- og pedagogisk sti for barn og unge her, samt piknikfasiliteter – en hytte med peis, bord, benker – som gir mulighet for aktiv rekreasjon med et snev av dannelse i bakgrunnen.

Monumenter av levende natur rundt Mikorów:

På turen vår, i tillegg til det allerede nevnte arboretet, kom vi over mange andre interessante treslag, som kjempelerk, bøk og eik. Sistnevnte er på grunn av sin størrelse og alder tatt med i registeret for monumenter over levende natur. En av dem vokser i utkanten av landsbyen Mikorovo. Wojslaw vil ringe. Den andre – navnløs – gjemmer seg i utkanten av skogen ved bredden av innsjøen Kozińskie. Du kan finne deres plasseringer og bilder på vedlagte GPS-spor, som lar deg rekonstruere ruten vi har tatt.

Wojsław eik i landsbyen Mikorowo:

Wojsław er en enorm stilk eik, rundt 650 år gammel. Kronen når en høyde på mer enn 25 m og en omkrets på mer enn syv meter. Den ble oppkalt etter en mystisk historisk figur hvis historiske krøniker dateres tilbake til 1330. Siden skjebnen forble et mysterium, kom de unge landsbyboerne på ideen om å skrive en legende om Wojsław, der helten dør i kamp og et tre – en liten eik – vokser på graven hans. Historien om den modige unge mannen er skrevet på plaketten ved treet. Og ved foten av et enormt eiketre er det benker for turister å hvile seg på.

Pedagogisk løype Karwieńskie Uroczyska:

På turen vår var det også en del av den pedagogiske stien, som hadde som mål å presentere sjarmerende fragmenter av skogområder rundt innsjøene Karwieńskie og Kozińskie og Mikorowski-lagunen. En interessant del av stien var også en gangbro i tre som gikk over myra og gjorde det mulig å se og lære om utilgjengelige planter og dyr som lever i sumper og våtmarker. Holdeplassene med informasjonstavler som ligger her introduserte oss for de naturlige prosessene i naturen, økologisk marks rolle og skogbrukerens arbeid i forbindelse med dyrking, vern og bruk av skogen.

På turen vår, i tillegg til det vakre landskapet og de mange naturperlene, ble vi også kjent med historiske kuriositeter, inkludert:

Steinjernbaneviadukter:

I Kozina, i tillegg til naturlige severdigheter, så vi ruinene av steinviadukter på den tidligere jernbanelinjen fra Bytów til Lębork. En av dem ble kastet over den lokale veien, den andre over elven Łupawa.

Mikorovo og bindingsverkskirken fra 1815:

Mikorowo er en gammel kasjubisk landsby ved innsjøen med samme navn, i den nordlige enden av Bytów Poviat. I sentrum av landsbyen ligger kirken St. st. Casimir, fra 1815. Templets bindingsverksstruktur skjuler hovedalteret fra slutten av 1600-tallet og prekestolen fra begynnelsen av 1700-tallet.
navigere


Hvordan blir været?

Traseo.pl er en portal og gratis mobilapplikasjon for enheter som kjører Android- eller iOS-systemer. Her finner du over 200 000 ruter! Du kan ta opp dine egne spor mens du kjører eller følge rutene til andre brukere. Se etter reiseinspirasjon.

Ta bilder, legg til beskrivelser og send deretter den lagrede ruten til Traseo.pl. Du kan fortsette å redigere ruten. Du kan også dele den med andre Traseo-brukere eller holde den privat bare for deg selv. Oppdag alle Traseo-mulighetene, installer applikasjonen og gå på veien!

Hva gjør vanlig turgåing?

Å gå gir resultater. Regelmessige turer hjelper mot stress og har en positiv effekt på sirkulasjonen. Dermed har de en positiv effekt på mental og fysisk helse. Trening er en viktig del av livene våre hvis vi ønsker å ta vare på helsen vår. Ikke alle har tid eller lyst til å trene. Vandring er en lett aktivitetsform og et godt alternativ for de som ikke liker sport. Selvfølgelig, hvis du er en aktiv idrettsutøver, er fotturer et flott tillegg.

Det bør være viktig å sørge for riktig mengde trening, spesielt for personer som gjør en stillesittende jobb. Inkluder daglige turer i planene dine, og du vil se hvordan de har en positiv innvirkning på ditt velvære.

Hvor mange skritt bør du ta per dag?
WHO slår fast at den daglige trinndosen for en voksen og frisk person bør være mellom 6000 og 8000 skritt per dag. I kontrast går personer med kroniske lidelser mellom 3500 og 5500 skritt om dagen.

Er det mye? Det kommer an på hvem. Hvis du ikke har vært oppmerksom og ikke har beveget deg mye, er det verdt å starte med korte turer og gradvis øke antall skritt for ikke å bli motløs. Selvfølgelig, jo flere trinn, jo flere fordeler, men det er ikke verdt å gå til ytterligheter. Alle har en dårlig dag eller føler seg dårlig fra tid til annen. Så ikke tving deg selv til å ta riktig antall skritt. Når kroppen din krever hvile, tillat det.

Vandring er en fin måte å tilbringe kvalitetstid med sine kjære. Hvorfor ikke kombinere det hyggelige med det nyttige? Møter du regelmessig en venn på kaffe? Eller kanskje du sitter foran fjernsynet med din bedre halvdel hver kveld? Prøv å foreslå en annen form for tidsfordriv og, hvis været er fint, gå en tur med dine kjære.

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

You may also like

Leave a Comment