Home » Hvor skal du reise med fly om høsten og vinteren: Nye flyruter har startet på litauiske flyplasser

Hvor skal du reise med fly om høsten og vinteren: Nye flyruter har startet på litauiske flyplasser

by Thure Lindhardt

Siden slutten av oktober har antallet direkte- og ruteflyvninger på litauiske flyplasser økt. Som en del av den pågående intensive utvinningen i luftfartssektoren, er det planlagt å lansere opptil elleve nye flyruter fra flyplassene i Vilnius og Kaunas innen utgangen av året, og samtidig fornye noen av de eksisterende rutene.

Ifølge Aurimas Stikliūnas, sjef for Aviation Services-divisjonen ved litauiske flyplasser, viser det økende flybelegget og økende etterspørselen etter flyreiser at luftfartssektoren konsekvent kommer seg etter pandemien og går et rekordår.

«I desember i år vil flyselskapene tilby regulære flyvninger til 78 destinasjoner over hele det litauiske flyplassnettverket (i desember 2019 nådde antallet destinasjoner 88). Det største hoppet i antall destinasjoner ble sett allerede i begynnelsen av november på Kaunas lufthavn, hvor åtte nye direkteforbindelser startet. «Fra og med neste måned vil Vilnius lufthavn ha direkte tilgang til byer som Jerevan og Reykjavik, og en rekke tidligere ruter vil bli fornyet,» sier han.

Åtte nye veibeskrivelser fra Kaunas

Åtte nye faste forbindelser til og fra Kaunas lufthavn åpnet lørdag-tirsdag. 31. oktober ble det lansert fly til to spanske byer, Madrid og det populære feriestedet Malaga i sør, samt til den finske hovedstaden Helsingfors og Gøteborg i Sverige.

Fra og med mandag vil et direkte og regulært fly ta deg fra Kaunas lufthavn til den britiske byen Manchester og Aalborg (Danmark). Flyreiser til de to populære hovedstedene Stockholm og Budapest startet tirsdag. Alle disse rutene drives av Ryanair.

Ifølge A. Stikliūnas vil de nye veibeskrivelsene fra den nest største porten forbedre transportmulighetene betydelig – rutene er relevante for forretnings- og fritidsreisende så vel som for utvandrermiljøer i utlandet.

Hva er nyhetene på Vilnius flyplass?

Det skal ikke mangle på nyheter på hovedstadens flyplass – noen av dem har allerede startet. Flyreiser til Kharkov i Ukraina startet på lørdag, til Tel Aviv i Israel og til Birmingham i Storbritannia på tirsdag. Disse rutene er organisert av Ryanair, som også har tilbudt en vanlig forbindelse til Eindhoven Airport (Nederland) siden begynnelsen av november.

Direkte forbindelser til Liverpool, Belfast og Lviv skal gjenopptas i midten av desember. Flyreiser i disse retningene drives av Wizz Air.

I tillegg til fornyede ruter tilbys det nye ruter på hovedstadens flyplass. Wizz Air vil fly til Jerevan, hovedstaden i Armenia, og Reykjavik fra midten av desember. Fra andre halvdel av måneden vil Norwegian Air Shuttle tilby passasjerer flyreiser til den norske byen Bergen, som er aktuelt for litauere.

«Som du vet, er Wizz Air og Ryanair de flyselskapene som regelmessig flyr flest passasjerer i det litauiske flyplassnettverket og styrker sin posisjon. I mellomtiden gir dette passasjerene muligheten til å velge mellom flere retninger som passer deres behov og med rimelighet kan forvente at antall ruter som tilbys vil vokse jevnt over tid, sier A. Stikliūnas.

Bilde fra litauiske flyplasser

Hva trenger jeg å vite før flyturen?

Litauiske flyplasser minner om at ved å bruke prosedyrene for å gjennomgå ytterligere dokumenter og medisinske attester før flyturen, kan prosessene på flyplassene ta lengre tid enn før pandemien.

Passasjerer blir bedt om å vurdere behovet for en testtid og å motta et resultat og legge til den planlagte testvarigheten til de vanlige anbefalingene for ankomsttid. Det anbefales å ankomme flyplassen mer enn 2 timer før avgang.

Alle passasjerer rådes til å sjekke de siste landsbestemmelsene for ankomster og fylle ut de nødvendige skjemaene. Alle nåværende og planlagte flyreiser i nær fremtid fra flyplassene i Vilnius, Kaunas og Palanga, samt krav til reisende, finnes på et spesialkart.

Bilde fra litauiske flyplasser

You may also like

Leave a Comment