Home » Hvorfor vil Fortnite-videospillet trekke seg fra Kina?

Hvorfor vil Fortnite-videospillet trekke seg fra Kina?

by Thure Lindhardt

det nødvendige
Fortnite-utgiveren har bestemt at videospillet deres ikke lenger vil være tilgjengelig i Kina fra og med 15. november. Den har sluttet å ta imot nye kinesiske spillere siden mandag 1. november. Vi forklarer hvorfor.

Videospillfenomenet Fortnite, som samler millioner av følgere på nettet over hele verden, vil trekke seg fra Kina, kunngjorde utgiveren Epic Games, i en tid da kommunistmakten strammer skruene i den digitale sektoren.

Kinesiske myndigheter, spesielt kresne når det gjelder konkurranse- og personlige dataspørsmål, har faktisk pekt ut flere tungvektere i industrien for praksis som så langt i stor grad har blitt tolerert. Videospill, som representerer en stor økonomisk velsignelse i Kina, men som er beryktet for å være vanedannende blant unge mennesker, har ikke blitt spart.

3 timer med videospill per uke for barn under 18 år

I august innførte myndighetene en drastisk grense på 3 timers videospilling per uke for de under 18 år, mens noen kunne sitte klistret til skjermen i flere dager. I denne forbindelse vil den amerikanske utgiveren av Fortnite permanent stenge den kinesiske versjonen av spillet, sa han.

«Den 15. november kl. 11.00 stenger vi spillserverne og spillerne [en Chine] vil ikke lenger kunne koble til», skrev Epic Games i en uttalelse søndag. Fra mandag 1. november sluttet spillet å ta imot nye spillere i Kina, spesifiserer selskapet, som teller den kinesiske giganten Tencent blant sine aksjonærer, Netz.

Fortnite er et av de mest populære spillene i verden, med over 350 millioner brukere, mer enn den amerikanske befolkningen. Fortnite ble introdusert i 2017 og er et såkalt «Battle Royale»-spill der deltakerne prøver å være den siste overlevende.
Spillet har en spesialversjon i Kina, der voldelig, uanstendig eller politisk sensitivt innhold er strengt regulert.

milliarder i salg

Mens Fortnite er gratis å laste ned, genererer det milliarder i inntekter når spillere kjøper tilleggsinnhold som antrekk og dansebevegelser til karakterene deres. Spillet ble raskt et globalt fenomen, med noen kamper som nå blir sett live av millioner av seere.

Med utgangspunkt i det publikummet har Fortnite de siste månedene åpnet opp for kjendissamarbeid, som av og til dukker opp i spillet i form av avatarer. Det samme gjorde den amerikanske sangeren Ariana Grande, som tolket noen av låtene hennes en helg i sommer. Epic Games hadde allerede startet arrangementer med den amerikanske rapperen Travis Scott og den brasilianske fotballstjernen Neymar.

Med henvisning til et «vanskelig miljø», kunngjorde Microsofts profesjonelle sosiale nettverk LinkedIn også forrige måned at de ville trekke seg fra Kina.

You may also like

Leave a Comment