Home » I den prestisjetunge rangeringen av Shanghai – en høy plassering i det litauiske universitetet for kroppsøving

I den prestisjetunge rangeringen av Shanghai – en høy plassering i det litauiske universitetet for kroppsøving

by Erlend Loe
FOTO: LSU

Lithuanian Sports University (LSU) i den siste rangeringen av sportsforskningsinstitusjoner i Shanghai Den globale rangeringen av idrettsvitenskapelige fakulteter og fakulteter av Shanghai Ranking) på nummer 126 og har steget til mer enn 80 stillinger de siste årene (208 i 2018 og 172 i 2020).

«For første gang er universitetet vårt fra Litauen blant de 150 beste i verden i en av spesialitetene. Vi er best rangerte i de baltiske statene og overgår kjente høyere utdanningsinstitusjoner i Skandinavia og andre land – sier LSU-rektor professor Diana Rėklaitienė. – Vi er stolte av å jobbe med lederne av rangeringen – Köln idrettsuniversitet eller Norges idrettsskole. Jeg er ikke i tvil om at det litauiske idrettsuniversitetets rangering i den prestisjetunge Shanghai-rangeringen er en prestasjon av høyere utdanning over hele landet. Det øker vår profil i verden.»

Shanghais spesialiserte rangeringer inkluderer sportsforskningsuniversiteter og deres partnere fra hele verden. Et panel av eksperter velger ut de 300 beste fra flere tusen vitenskapelige institusjoner for å evaluere vitenskapelige prestasjoner og andre nøkkelindikatorer. Etter en detaljert analyse blir disse idrettsuniversitetene rangert i henhold til individuelle kriterier og en felles evalueringsliste opprettes. Topp 3 på rangeringen denne gangen er Dikin University (Australia), Norges Idrettshøgskole og Københavns Universitet (Danmark).

«Å tilhøre de beste sportsforskningsinstitusjonene og -avdelingene i verden er en betydelig vurdering av det litauiske idrettsuniversitetet. En slik internasjonal anerkjennelse viser at universitetets målrettede forskningsaktiviteter og de siste forskningsresultatene er viktige ikke bare for vårt lands samfunn, men også for verdenssamfunnet», sier prorektor for vitenskap ved LSU, prof. DR. Edmundas Jasinskas.

Resultatene av det vellykkede samarbeidet mellom LSU-forskere og utenlandske partnere er felles forskningsprosjekter og artikler i anerkjente vitenskapelige tidsskrifter. Derfor sier det seg selv at LSUs beste prestasjon i Shanghai-rangeringen etter individuelle kriterier er 64. plass i kategorien forskningsresultater. forskningsresultater). I tillegg til forskningsresultatene ble LSU også klassifisert i kategoriene forskningskvalitet og internasjonalt samarbeid i denne rangeringen.

«Forskningsfeltet» til LSU-forskere ved Institutt for idrettsvitenskap og innovasjon er muskel, treningsledelse, helse, idrettsutøvertreningsteknologier, avanserte basketballtreningsteknologier, kroppsøving og sport, sport og rekreasjonsledelse og økonomi.

– Hvert år øker antallet artikler fra universitetsforskere, kvaliteten blir bedre, målt ved totalt antall siteringer per institusjon og antall siteringer per artikkel. Dette fører også til en høyere plassering i rangeringen, sier LSU Vice- Rektor for realfag.

De neste planene for LSUs forskningsaktiviteter er å utnytte maksimalt et av de mest innovative mobile idrettsvitenskapslaboratoriene i hele Baltikum. Laboratoriet, utstyrt med de mest avanserte teknologiske løsningene, hvor forskning vil bli utført av erfarne LSU-forskere, vil gi et betydelig bidrag til popularisering av vitenskap, oppmuntre til fysisk aktivitet og hjelpe idrettsutøvere i landet vårt til å oppnå de høyeste resultatene.

LSU

You may also like

Leave a Comment