Home » I Latvia leveres maskinene av et norsk selskap – Samfunn og politikk – Nyheter

I Latvia leveres maskinene av et norsk selskap – Samfunn og politikk – Nyheter

by Thure Lindhardt

Han kunngjorde at den «returbare emballasjeoperatøren» har oppnådd en avtale med det norske selskapet «Tomra Systems» fra SIA «Tomra Collection Latvia»-gruppen om levering av automatisk returerbare emballasjemottaksenheter for det latviske markedet.

Rundt 800 til 1000 automatiserte mottakspunkter er for tiden planlagt, inkludert mer enn 200 taromater for utendørs kioskutsalg.

Med signering av kontrakten er det planlagt å starte produksjonsprosessen av enhetene slik at de første Taromatene kan leveres i september.

– Siden kunngjøringen av resultatet av anbudet har det vært gjort mye arbeid i samarbeid med forhandlerne – vi har identifisert det planlagte volumet på emballasjemottaket og avklart nødvendige modeller for avlastningen, sier Corner.

Det ble valgt en samleiemodell for samarbeidet, der Tomra overtar leveringen av hele infrastrukturen og byggingen av informasjonsteknologisystemet samt vedlikehold av utstyret under drift og mottar en belønning for hver automatisk akseptert pakke dersom systemet er operativt.

– Maskinene som inngår i Tomras sortiment støtter også den fremtidige utvidelsen av pantesystemet, som kan implementeres ved å legge til nye moduler og programvare til det eksisterende utstyret. Alle kostnader i forbindelse med leie og administrasjon av maskinen dekkes av pantesystemansvarlig «,

LETA har allerede rapportert at regjeringen godkjente reglene for pantesystemet for drikkevareemballasje i oktober 2020. Pantesystemet i Latvia vil settes i drift 1. februar 2022.

Statens miljødirektorat vedtok i anbudsinnbydelsen å overføre panteemballasjesystemet til «pantemballasjeoperatøren» for en periode på syv år.

Selskapet «Deposit Packaging Operator» ble registrert i juni 2020 og har ifølge «Firmas.lv» en aksjekapital på 124 500 euro. Eierne av selskapet er «Bier and Beverage Packaging Union» (18,07%), «Coca-Cola HBC Latvia» (18,07%), «Cēsu alus» (12,05%), «Cido grupa» (12 , 05%), PET Baltija (12,05%), Aldaris (12,05%) og Latvian Retail Association (9,64%) og Latvian Brewery Association (6,02%).

Tomra Collection Latvia ble registrert 7. juli i år og aksjekapitalen er syv millioner euro. Selskapet eies av Tomra Collection Holding, et selskap registrert i Estland, men den faktiske mottakeren er Ēro Nogene, en estisk statsborger.

You may also like

Leave a Comment