Home » I Norge har Grindr ilagt rekordstor bot for deling av brukerdata

I Norge har Grindr ilagt rekordstor bot for deling av brukerdata

by Thure Lindhardt

Aly Song (Reuters / File Photo / Scanpix) nuotr.

Norge annonserte onsdag et blandet program som vil bevilge mer enn 6 millioner dollar til Grindr-operatøren. Euroen straffer ulovlig utlevering av personopplysninger til brukere til tredjeland.

En bot på 65 millioner. NOK (6,3 millioner euro) er den høyeste verdien som noen gang er oppnådd i et slikt tilfelle.

Tobias Judin, leder for internasjonal avdeling i Datatilsynet, sa at Grindr hadde videreformidlet brukerdata til tredjeparter for reklameformål uten lovlig grunnlag.

Grindr, som hans samling som verdens største sosiale nettverksprogram for homofile, bifile, transpersoner og s.k. skeiv Enkeltpersoner blir anklaget for å dele brukerens GPS-koordinater, noen av profildataene deres som kjønn eller kjønnsdata, og for å bruke Grindr generelt.

Ifølge datatilsynet ble brukere ikke informert i god tid om slik praksis og deres samtykke ble ikke innhentet og bryter dermed EUs generelle databeskyttelsesforordning som trådte i kraft i 2018.

Vi mener at data som viser at en person er bruker av Grindr er en tidlig indikasjon på at en slik person er en del av en Paymjo-tjeneste som drives av Sexual Mafia.

Januartjenesten spådde at Grindr er truet med 100 millioner. NOK ga imidlertid selskapet mulighet til å avklare sitt standpunkt innen 15. februar.

Grindr sa at bruddene ble begått i april 2020 da programmet endret bruksreglene.

Selskapet kan klage på varsel om utlevering av forelegget innen tre uker.

Reproduksjon av BNS-informasjon i media er forbudt i media og på nettsider uten samtykke fra UAB «BNS».

Velg selskapene og emnene som interesserer deg. Kilder.

You may also like

Leave a Comment