Home » Indian Wells 2023. Iga Świąteks problemer foran Indian Wells. Det lover ikke godt

Indian Wells 2023. Iga Świąteks problemer foran Indian Wells. Det lover ikke godt

by Gunnar Garfors

PAP-korrespondenten kom tirsdag med urovekkende rapporter om verdens beste tennisspiller.

«Under pausene i treningen på mandag i Indian Wells, hostet verdens nummer én tennisspiller og kremtet. En mild forkjølelse hindret ikke polakken i å møte fansen,» bemerket han.

Fans som fylte tribunen på treningsplassen kunne selv se at Świątek ikke var helt frisk.

«I pausene utvekslet Świątek kommentarer med trener Tomasz Wiktorowski, drakk væske, men også nyset, kremtet og hostet,» la korrespondenten til.

Polakkens infeksjon har fortsatt siden turneringen i Dubai, hvor hun tapte mot tsjekkiske Barbora Krejcikova i finalen. Og det er et dårlig tegn.

Inntil nylig hadde Świątek en rekke seire på rad i finalen i WTA-turneringer. Hun kunne skryte av opptil ti slike triumfer på rad. Serien startet i Roland Garros i 2020 og ble avsluttet i Ostrava i fjor.

To fellesnevnere

Nederlag i finalen i Ostrava og Dubai har to fellesnevnere. Den første er personen til Czeszka Krejcikova, som to ganger har funnet veien til å bli den beste tennisspilleren i verden, og den andre er bare en forkjølelse.

I Ostrava følte Świątek seg så dårlig at man på et tidspunkt lurte på om hun ville trekke seg fra turneringen. Da hun gikk inn i folkemengden for å skrive autografer, tok hun på seg en beskyttende maske profylaktisk.

Hun følte seg ikke opp til det og spilte fortsatt en flott turnering. Prikken over i-en manglet imidlertid. Situasjonen gjentok seg i Dubai. Etter denne turneringen ble hun i Warszawa og trente i flere dager i Indian Wells, hvor hun fortsatt kjemper mot infeksjonen vil forsvare tittelen.

Forholdene i Indian Wells legger til rette for en rask bedring – i løpet av dagen svinger temperaturen mellom 20 og 25 grader Celsius, med en lett bris som blåser.

Świątek triumferte i denne turneringen i fjor. Tirsdag lokal tid dukker han opp i et show sammen med Hubert Hurkacz.

Som nr. 1-seed får Świątek et farvel i første runde. Ved åpningen av turneringen i California møter hun den bedre spilleren Claire Liu – Alison Van Uytvanck. I 4. runde kan hun møte Australian Open-sensasjonen Magda Linette. Som i Ostrava eller Dubai kan han bare møte Krejcikova i finalen.

Indian Wells 2023: Tidsplan

Første runde: 8.-9 mars
Andre runde: 10.-11 mars
Tredje runde: 12.-13 mars
Fjerde runde: 14. mars
Kvartfinaler: 15.-16 mars
Semifinaler: 17.-18 mars
Finaler: 19. mars

Forfatter: loot/twis
//
Kilde: eurosport.pl, PAP

You may also like

Leave a Comment