Home » iPhones vil lære nye triks neste år. Hva forbereder Apple?

iPhones vil lære nye triks neste år. Hva forbereder Apple?

by Peter Østbye

iOS forventes å bringe mange nye funksjoner neste år. «Grunnbrytende nye funksjoner» skal vises i systemet.

Du kan snakke om Apple-programvare i timevis. På den ene siden: skreddersydd for et lite sett med enheter, noe som ofte gjør det mer effektivt enn konkurrerende løsninger. På den annen side, i anledning premieren på en ny versjon av systemet, har vi i årevis opplevd stadig større katastrofer. Jeg tror at med watchOS og å gjøre Apple Watches praktisk talt ubrukelig er en av de mest spektakulære feilene i dette emnet (men ingenting skjedde fordi Apple vil fikse problemet… ikke sant?).

Men hver gang Apple overdriver det og sender ut en middelmådig testet dritt, slår den seg selv opp neste år og fokuserer på best mulig optimalisering. For noen dager siden mottok verden den (uoffisielle) nyheten om at Apple stoppet arbeidet med iOS 18 fordi det hele var praktisk å fikse feil i den nåværende versjonen av systemet.

Men som Mark Gurman rapporterer i sitt nyhetsbrev, er det ikke lenger sant. Nå sies det at Apple-ansatte jobber med nye funksjoner for iOS 18, og det kommer nok av dem.

iOS 18: Neste års system vil være «ambisiøst og attraktivt»

Nåværende versjoner av iOS har medført relativt små endringer. Og selv av de annonserte ble ikke alle levert på premieren (ja, ja, vi venter fortsatt på den mye omtalte Diary-applikasjonen – og nesten to måneder har gått siden premieren på årets iOS). Neste år vil Apple imidlertid introdusere noen flere endringer. Gurman skriver i sitt nyhetsbrev:

Apple står også overfor en vanskeligere programvareutfordring i 2024. Etter flere år med beskjedne iOS-oppdateringer kan neste versjon av iPhone- og iPad-programvare bli relativt banebrytende.
Internt kalte Apple-ledere de kommende operativsystemene «ambisiøse og overbevisende», med viktige nye funksjoner og design, samt sikkerhets- og ytelsesforbedringer.

Noen er hyggelige, noen er skumle

På den ene siden er dette selvfølgelig veldig gode nyheter. iOS er… hva det er. Ganske lukket, ganske hermetisk og fra mange Android-brukeres synspunkt – fratatt mange viktige funksjoner. Det ville vært fint å se litt mer åpenhet og nyhet der. Noen nye triks og du trenger ikke lenger å bry deg med så enkle ting som å endre applikasjonsikoner.

Les mer nedenfor

Denne MacBook Pro er en drøm.  Men vi må fortsatt vente en stund på implementeringen

På den annen side, hvis du ser på sirkuset som har pågått med iOS-premierer i det siste. En sjokkerende mengde feil. Vel, hva kan jeg si – nyheten om at Apple planlegger å lansere noe banebrytende og stort neste år høres … bare bekymringsverdig ut. For hvis det tar uker å lappe systemet for kosmetikk, hva skjer med et større prosjekt?

You may also like

Leave a Comment