Home » Iraneren ble formann i det norske parlamentet

Iraneren ble formann i det norske parlamentet

by Thure Lindhardt


© simonstones CC0


En iransk innvandrer, 39 år gamle Masud Gharahkhani fra Arbeiderpartiet, ble i dag valgt til leder av det norske parlamentet, Stortinget. Politikeren blir den viktigste personen i landet ved siden av kongen og statsministeren.

– Jeg har fått en enorm tillit. Jeg vil bruke min posisjon til å styrke det norske demokratiet, velferdsstaten, likestilling og borgerfrihet, sa Gharahkhani, som husket at han kommer fra et land hvor disse verdiene mangler.

Politikeren ble født i Teheran i 1982. I en alder av fem år emigrerte han sammen med foreldrene fra det krigsherjede Iran (irakisk-iransk krig 1980-88). Før han ble parlamentsmedlem i 2017 jobbet han som radiolog på et sykehus.

Statsminister Jonas Gahr Store (Ap) berømmet at en person med innvandrerbakgrunn for første gang er parlamentsleder. Jeg kjenner Masud som en ærlig, erfaren og grei politiker, sa Store.

Den første vanskelige oppgaven til den nye stortingspresidenten blir saken om den såkalte boligskandalen. Hans forgjenger og partifelle Eva Kristin Hansen trakk seg etter at det ble kjent at hun ulovlig hadde brukt sine forretningslokaler i Oslo i årevis til tross for at hun eide et hus utenfor byen. Norsk politi etterforsker også fem andre stortingsrepresentanter som skal ha misbrukt rettighetene sine. Arbeids- og integreringsminister i den norske regjeringen er Hadia Tajik (Ap) fra Pakistan.

»Klikk og se kommentarene under artikkelen eller kommenter på niezalezna.pl

You may also like

Leave a Comment