Home » Jakob Ingrebrigtsen med innendørs verdensrekord over 1500 m

Jakob Ingrebrigtsen med innendørs verdensrekord over 1500 m

Norges Jakob Ingebrigtsen slo verdensrekorden innendørs på 1500m på Lievin-stevnet på 3:30:60, og ble den første europeeren på over 30 år som oppnådde historiens beste resultat på konkurransen. Michał Rozmys ble nummer fem og Marcin Lewandowski på sjuende.

Ingebrigtsen, nesten 22, forbedret den eksisterende verdensrekorden innendørs med 0,44 satt av etiopiske Samuel Tefera i Birmingham for tre år siden.

Det er den første slike prestasjon av en europeer på 1500m innendørs på over 30 år – i 1990 tilbakela Storbritannias Peter Elliott distansen på 3:34:20.

Se også: ORLEN Copernicus Cup 2022 kommer snart! Store stjerner skal konkurrere i Arena Toruń

På Lievin-løpet ble Michał Rozmys nummer fem med tiden 3:38:82, som er bedre enn minimum for innendørs-VM i Beograd (18.-20. mars). Syvende ble Marcin Lewandowski – 3:44:69. Han har allerede gjennomført landsforbundets kvalifisering til konkurransen i den serbiske hovedstaden.

Angelika Cichocka, som midlertidig ble nummer fire på 800 m med 2.01.52, var bare 0.02 under PZLA minimum på HMŚ, Natoya Goule fra Jamaica vant – 1.58.46. Dette er det beste resultatet i verden i år og landets rekord.

Adam Kszczot ble nummer seks på 800m – 1.48,06. Vinneren ble spanjolen Mariano Garcia – 1:46:29. Minimum PZLA ved HMŚ på denne avstanden er 1.46.70. Kszczot annonserte nylig at han avslutter en vellykket spillerkarriere etter innendørssesongen.

Klaudia Siciarz ble også nummer seks på 60 meter hekk, og endte med en poengsum på 8,19. Frankrikes Laeticia Bapte vant – 8.00. Piotr Lisek tok samme plass i stavkonkurransen. Polakken overvant stangen opphengt i en høyde av 5,71 timer. Vinneren ble Chris Nilsen fra USA, som fikk 20 cm mer.

På 60 m for menn var amerikanske Grant Holloway uovertruffen, og vant med en score på 7,35. Damian Czykier ble eliminert i kvalifiseringsrunden.

Den italienske olympiske mesteren Lamont Marcell Jacobs vant flatsprintkonkurransen over 60 m. Tiden 6,50 er 0,03 sekunder under hans beste tid.