Home » Jastrzębski Węgiel og ZAKSA Kędzierzyn-Koźle trekker seg

Jastrzębski Węgiel og ZAKSA Kędzierzyn-Koźle trekker seg

by Gunnar Garfors

Det vil ikke være noen representant for Polen i klubb-VM. Jastrzębski Węgiel og Grupa Azoty ZAKSA Kędzierzyn-Koźle trakk seg fra start.


Årets klubb-VM finner sted i India fra 6. til 11. desember. Den polske mesteren og andrelaget i Europa Jastrzębski Węgiel mottok en invitasjon fra det internasjonale volleyballforbundet (FIVB) om å delta i dette arrangementet. Han ga imidlertid opp å reise til India.

– På grunn av kvalifiseringen til neste års olympiske leker i Paris, starter ikke ligasesongen i Polen før 21. oktober og avsluttes relativt snart, 28. april 2024. Så intensiteten i spillet vil være høy. I tillegg er det Champions League-kampene, som er planlagt å starte 21. november og avsluttes 5. mai 2024. Så vi måtte trekke oss – forklarte Adam Gorol, president i Jastrzębie-klubben. Han la til at det å reise til India er en logistisk utfordring, spesielt når det gjelder et volleyballag.

– De høye kostnadene ved hele prosjektet er én ting, helseproblemer er en annen. Selv om vaksinasjoner mot infeksjonssykdommer før en reise til India ikke er lovpålagt, men bare anbefalt, er det vanskelig å forestille seg å klare seg uten dem. Mulige bivirkninger av vaksinasjoner og mulig motvilje hos enkelte teammedlemmer til å bli vaksinert må tas i betraktning. Jeg er ikke redd for at noe vondt kan skje i India, men som president i klubben ser jeg det som min plikt å minimere all risiko, inkludert helserisiko. Han påpekte også behovet for å utsette minst to kamper i PlusLiga og en i Champions League i tilfelle deltakelse i KMŚ.


Fortsett å lese:


Champions League-vinner ZAKSA har heller ingen planer om å reise til Asia. Som i tilfellet med Jastrzębski Węgiel, var økonomiske og logistiske hensyn nøkkelen.

– Vi beklager at vi etter nok en stor suksess må gi opp deltakelsen i klubb-VM. Jeg har alltid understreket at vi verdsetter prestisje av disse konkurransene. Å kunne konkurrere om det eneste trofeet som mangler i ZAKSAs rike historie ville være en stor ære. Jeg tror den muligheten er ennå ikke kommet. Den kommende sesongen blir litt annerledes, også fordi den vil finne sted før de olympiske leker. Konkurransekalenderen som PlusLiga-klubbene står overfor vil være krevende. Spesielt med tanke på lagets deltakelse i Champions League-kampene – sa presidenten for Kędzierzyn-klubben, Piotr Szpaczek.


huske – Vi er der for deg i kiosker, supermarkeder, bensinstasjoner, men du kan også kjøpe oss i elektronisk form. søk videre www.ekiosk.pl Og http://egazety.pl.

You may also like

Leave a Comment