Home » New Zealand vant åpningskampen i verdensmesterskapet for kvinner

New Zealand vant åpningskampen i verdensmesterskapet for kvinner

New Zealand-spillere beseiret Norge 1-0 i åpningskampen til verdenscupen, spilt i Auckland. Møtet ble innledet av ett minutts stillhet for å minnes ofrene til våpenmannen som skjøt og drepte to personer og skadet flere andre i byen noen timer tidligere.

Hannah Wilkinson scoret vinnermålet i det 48. minutt etter en rask, ren handling gjennom eget mål. Ria Percival kunne ha økt ledelsen i det 90. minutt, men skuddet hennes fra 16-meteren traff tverrliggeren.

SE OGSÅ: Det er den nåværende FIFA-rankingen. Hva med Polens posisjon?

Det newzealandske kvinnelandslaget oppnådde dermed sin første verdenscupseier noensinne. Det lokale fotballforbundet meldte at 42.137 tilskuere satt på tribunen, noe som er rekord for denne disiplinen her til lands, også for menn.

Før dommerens første fløyte var det stille på stadion i flere titalls sekunder. Med New Zealand-flagget halvt senket ble minnet om to personer skutt og drept noen timer tidligere minnet. Angrepet skjedde nær fansonen og hotellet som huser det norske landslaget.

– Vi ble plutselig vekket da et helikopter sirklet over hotellet og mange ambulanser og politibiler dukket opp. Først visste vi ikke hva som foregikk, men så så vi nyhetene på TV – meldte kapteinen på laget fra Skandinavia, Maren Mjelde, i dagsavisen «Verdens Gang».

Det tredje dødsfallet er leiemorderen, som sannsynligvis begikk selvmord. Seks personer er skadet.

Lag fra Sveits og Filippinene møtes i gruppe A fredag. I den andre kampen på torsdag begynner gruppe B-konkurransen i Sydney med Australia som møter Irland. Starter kl 12 polsk tid.

Turneringen, som finner sted i Australia og New Zealand, varer til 20. august. Det amerikanske laget forsvarer tittelen.