Home » Jeg er slett ikke sikker på at gassterminalen ville vært ferdig hvis disse regjeringene hadde gått videre

Jeg er slett ikke sikker på at gassterminalen ville vært ferdig hvis disse regjeringene hadde gått videre

by Gabriel Scott

Jeg er slett ikke sikker på at gassterminalen ville vært klar hvis disse regjeringene hadde fortsatt – sa PiS-leder, visestatsminister Jarosław Kaczyński, i et intervju for First Polish Radio Program da han ble spurt om Donald Tusks vitnesbyrd om at gassterminalen i Swinoujscie ble bygget under hans regjeringstid.

Kaczyński ble spurt om Civic Platform-lederens uttalelse på et av møtene om at Polen skylder ham energisikkerhet fordi gassterminalen ble bygget under hans styre og PiS-regjeringen ga den et navn.

«Gassterminalen var planlagt, kan du si oppfunnet under vår regjeringstid, så gikk byggingen ekstremt sakte og jeg vet ikke når den ville ha sluttet hvis det ikke hadde vært for regjeringsskiftet. Vi gjorde det ferdig og satte det inn i operasjon » – sa PiS-presidenten.

«De kalte det også – og det ser ut til å være det eneste Tusk innrømmer for oss. Det handler om navnet til Lech Kaczyński, som utvilsomt var opphavsmannen til dette selskapet,” la han til.

«Jeg er ikke sikker på at denne gassterminalen ville være klar nå hvis disse regjeringene gikk videre,» vurderte han.

«I tillegg er denne gasssporten viktig, men den garanterer selvfølgelig ikke vår sikkerhet. Dette er hva den norske rørledningen tilbyr oss. Denne rørledningen ble imidlertid ikke bygget av våre forgjengere, sa visestatsminister Kaczyński i et intervju.

Han husket at det ble foreslått av statsminister Jerzy Buzek og deretter avhørt og avvist av statsminister Leszek Miller, og at dette ikke ble videreført.

«Vi plukket det opp og vi klarte det. Vi har, kan du si, begge deler i våre forestillinger,» understreket han.

«Og Donald Tusk – det som kan sies er ikke eksepsjonelt i hans praksis – er ikke sant» – la han til.

Den polske LNG-omlastings- og gjenforgasningsterminalen i Świnoujście ble åpnet i 2015, og den første gasstankeren ble levert 11. desember 2015. Siden juni 2016 har LNG-terminalen blitt oppkalt etter president Lech Kaczyński.

Anleggets kapasitet er i dag 5 milliarder kubikkmeter. årlig. To tanker fra 160.000. kubikkmeter hver. Terminalen vil bli utvidet med en ekstra kai, en tredje tank og et ekstra regassifiseringsanlegg, noe som øker terminalens nominelle kapasitet til 7,5 milliarder kubikkmeter. årlig.

You may also like

Leave a Comment