Home » Kalle Rovanpera er i ledelsen etter andre etappe av Akropolis Rally. Kajetan Kajetanowicz nummer seks i WRC2

Kalle Rovanpera er i ledelsen etter andre etappe av Akropolis Rally. Kajetan Kajetanowicz nummer seks i WRC2

by Erlend Loe

Tittelforsvarer og serieleder Fin Kalle Rovanpera (Toyota Yaris Rally1) leder etter andre etappe av Acropolis Rally, den 10. runden av verdensmesterskapet. Kajetan Kajetanowicz (Skoda Fabia RS Rally2) er sjette i WRC2-kategorien.

Rovanpera er 2:04,4 foran spanjolen Dani Sordo (Hyundai I20 Rally1), og britiske Elfyn Evans (Toyota Yaris Rally1) er på tredjeplass, 2:09,4 bak. Finnen tok ledelsen av rallyet på den siste spesialetappen på lørdag og vant den.

SE OGSÅ: Tsjekkeren vant Rzeszów Rally

Den andre etappen var en dag med nederlag for flere utmerkede ryttere som tapte kampen mot… veiforholdene. Spesialetapperutene ble hardt skadet av det kraftige regnet, fulle av hull og jettegryter og skarpe steiner som ble vasket av overflaten under regnskyllene.

Belgieren Thierry Neuville (Hyundai I20 Rally1) var den første som trakk seg på morgenrunden. Bakopphenget på bilen hans ble skadet.

Etter ham tok Ogier ledelsen, men opplevde det samme «eventyret» som belgieren på den siste lørdagsetappen. Franskmannen skadet også suspensjonen og selv om han kom i mål var han nesten fire minutter bak Rovanpera, som var raskest i denne testen. Den åttedobbelte verdensmesteren falt til fjerdeplass i totalstillingen, er nå over 3,40 m bak lederen og har ikke lenger sjanse til å kjempe om seieren.

Skulle tjenesten reparere bilen hans, forventes han å starte på siste, tredje etappe på søndag og kjempe om ytterligere poeng på Power Stage.

Polakkene var også uheldige lørdag. Både Kajetan Kajetanowicz og Mikołaj Marczyk (begge Skoda Fabia RS Rally2) hadde glipper og måtte stoppe i over ett minutt og tapte dermed i klassifiseringen. Etter andre etappe ligger Kajetanowicz på sjetteplass i WRC2, 2:15,1 bak leder Andreas Mikkelsen (Skoda Fabia RS). Marczyk ligger på 11. plass, 11:13,1 bak nordmannen.

Det er tre SS-ere på programmet søndag. Den siste starter kl 12:15 polsk tid.

MC, PAP

PolsatSport.pl for Android- og iOS-telefoner!

Den siste informasjonen og nyhetene uansett hvor du er.

You may also like

Leave a Comment