Home » Norge: Reisende Marcin Gienieczko fengslet på Svalbard. En redningsaksjon er i gang

Norge: Reisende Marcin Gienieczko fengslet på Svalbard. En redningsaksjon er i gang

by Gunnar Garfors

Norske tjenester satte i gang en redningsaksjon med mål om å nå den polske reisende Marcin Gienieczka. Det melder talskvinne for Sysselmannen på Svalbard, Eva Therese Jenssen. Mannen planla å erobre den høyeste toppen i skjærgården, Mount Newton.

– Mannen overnattet i telt i Sassendalen-regionen, hvorfra han ankom klokken 18.00 fredag ​​klokken 19.00 8.45 tilkalte hjelp da det begynte å bli kaldt og vått. Det er veldig dårlige værforhold, det snør og blåser – sa Eva Therese Jenssen, sitert av PAP.

Tjenestene rapporterte forsøk på å sende et helikopter for å hjelpe. Værforholdene hindret imidlertid maskinen i å starte. Redningsmannskaper på scooter måtte snu på grunn av snøstorm.

SE: Canada. En fantastisk oppdagelse. Det legendariske reisekameraet ble funnet i en isbre

– Fredag ​​ettermiddag sendte vi nok en patrulje med redningsmenn på scooter, Forholdene er fortsatt vanskelige – sa Jenssen.

En polsk reisende i trøbbel. Marcin Gienieczko ropte etter hjelp

Mannen kan ikke forlate teltet fordi vinden blåser med en hastighet på 144 km/t. «Mr Marcin brukte en radiobøye, han vet hvor han befinner seg og venter på hjelp. En snøstorm hindrer videre operasjoner på Spitsbergen» – rapporterte den polske kanalen News24, som er en partner av ekspedisjonen, i en uttalelse.

Stasjonens journalister rapporterte at den reisendes slede ble gravlagt, så han mistet drivstoff og matforsyninger. «De han har med seg rekker til en og en halv dag» – meldte News24. Rammen til teltet som fungerer som den reisendes tilfluktsrom sviktet også.

Gienieczkas ekstreme ekspedisjon. Han ville erobre den høyeste toppen på Svalbard

Marcin Gienieczkas mål var å erobre den høyeste toppen på Svalbard, Mount Newton (1713 moh). Temperaturen i den norske polarøygruppen er pt -16 grader Celsius.

Gienieczkas familie og hele teamet hans er i konstant telefonkontakt. Den reisendes plassering kan overvåkes i inReach-applikasjonen. Det siste signalet for noen timer siden indikerte at alt var i orden.

Applikasjonen som tillater live sporing av ekspedisjonen på den reisendes nettsted gtracker.jurak.pl, indikerer på sin side at han sendte om morgenen tre alarmsignaler.


Marcin Gienieczko sendte alarmsignaler fredag

jkm/wka/polsatnews.pl

Vil du holde deg oppdatert med de siste nyhetene?

Vi er i applikasjonen for telefonen din. Kom og besøk oss!

You may also like

Leave a Comment