Home » Katowice. Polske håndballspillere kjemper mot Italia om opprykk til europamesterskapet – Kronika24.pl

Katowice. Polske håndballspillere kjemper mot Italia om opprykk til europamesterskapet – Kronika24.pl

by Catherine Monroe

Det blir ikke bare en viktig kamp for polske håndballspillere som kjemper om opprykk til EM, men også en test for januar-arrangørene av verdensmesterskapet.

13. oktober spiller det polske landslaget mot Italia på Spodek Arena i Katowice. Møtet vil blant annet ledsages av en spesiell kamp med deltagelse av polske håndballstjerner og lokale myndigheter.

– Vi prøver å trekke de viktigste idrettsarrangementene til byen. Dette fungerer perfekt for oss og du kan merke at sulten etter idrettsfølelser er stor blant våre beboere, men også blant alle gjester som kommer til disse idrettsarrangementene. Sikkert blir det sånn om hundre dager når vi starter verdenscupen, men før det har vi fortsatt EM-kvalifiseringen. Jeg inviterer alle til Spodek fordi det ikke bare blir en kamp på landslaget vårt, men også en kort sparring av håndballstjerner med lokale ledere. vil jeg spille Jeg har mye mer effektive varamedlemmer og sannsynligvis vil en av dem spille – sier ordfører i Katowice Marcin Krupa.

Spillet, som spilles i Spodek Arena, blir ikke den eneste testen for januar-VM-arrangørene. Det er allerede kjent at Polen 4.-6. januar møter belgiere, iranere og en annen ukjent rival i vennskapsturneringen i Spodek.

– Det er ikke tilfeldig at det arrangeres så mange idrettsarrangementer i Spodek. Det er en fenomenal hall hvor fans og spillere føler seg spesielle. For noen uker siden avsluttet volleyball-VM her, og om under hundre dager starter håndball-VM om under hundre dager. Jeg er veldig glad for det – legger president Krupa til.

Det er allerede i dag kjent at de innledende rundekampene i verdensmesterskapet i Spodek med deltagelse av polske håndballspillere følges av mange tusen fans.

– For øyeblikket har vi solgt praktisk talt alle tilgjengelige billetter til kampen mellom Polen og Slovenia, og de fleste til kampen mot franskmennene.

Ordføreren i Katowice understreker at han er veldig glad for at tusenvis av fans fra utlandet kommer til Schlesien.

– Ved å arrangere slike idrettsarrangementer drar vi med oss ​​mange som kommer for lagene sine og legger igjen penger her på den tiden. Det handler ikke bare om å heie, de må bo et sted, de må spise, de må komme seg dit med offentlig transport eller taxi. Dette er et stort marked drevet av denne typen arrangementer. Jeg vil ikke konvertere det til zloty lenger, men vi regnet det perfekt ut og vi vet at det vil lønne seg – sier Marcin Krupa.

Totalt skal det spilles tjueen kamper i Spodek. Polen spiller tre av dem i gruppe B – 11. januar mot Frankrike, tre dager senere mot Slovenia og 16. januar mot Saudi-Arabia. I tillegg til gruppe B spiller også lag fra gruppe E – Tyskland, Qatar, Serbia og Algerie – i innledende runde av verdenscupen i Spodek. Det er også her hovedrundekampene skal spilles, hvor de tre beste lagene i gruppe E skal spille mot de tre beste lagene i gruppe F (Norge, Nord-Makedonia, Argentina og Nederland).

VM 2023 arrangeres fra 11. til 29. januar neste år. Verter er Katowice, Schlesien, Kraków, Lillepolen, Płock og Gdańsk (i Polen) samt Gøteborg, Malmö, Stockholm, Kristianstad og Jönköping (i Sverige).

You may also like

Leave a Comment