Home » Haalands kosmiske form! Manchester City-stjerne siterer en polak: «Det er ikke en person»

Haalands kosmiske form! Manchester City-stjerne siterer en polak: «Det er ikke en person»

by Erlend Loe

Denne gangen var 45 minutter nok til at 22 år gamle Haaland imponerte fotballverdenen igjen. Norge-spissen The Citizens scoret to mål og var ikke med i andre omgang etter at trener Pep Guardiola bestemte seg for å gi ham en pause før de neste kampene.

«Ærlig talt? Jeg har aldri visst noe sånt, jeg har aldri møtt en spiller som dette,» sa han om lagkamerat Grealish.

norsk ved 12 opptredener i laget til de engelske mesterne, som han kom til fra Borussia Dortmund i sommer, Han scoret 19 mål – 14 i Premier League og fem i Champions League. I begge konkurransene åpner han scoringen til skytterne.

SE OGSÅ: Kamil Grabara fikk sin Champions League-debut. «Til tross for resultatet hadde han en fantastisk kamp»

I Champions League, inkludert hans tidligere opptredener for FC Salzburg og BVB, viser han sine kontringer 29 treff på 22 opptredener.

«Jeg bare smilte etter målene hans fordi det er utrolig at han treffer nettet så ofte. Han er alltid på rett sted. Jeg håper målene hans vil gi oss mange flere seire og føre oss til suksess,» bemerket Grealish og la til: «Selv rivalens keeper sa til meg om Haaland: «Det er ikke en person +».

Grabara, 23, spilte sin første kamp siden 24. juli da Aalborg pådro seg en ansiktsskade under en ligakamp i Danmark. På Etihad Stadium opptrådte han i en spesiell maske. Og selv om han har tapt fem mål, ville prestasjonene til Haaland og vertene som helhet vært bedre uten noen store inngrep.

«Jeg vet at det kan høres rart ut, men til tross for 5-0-tapet, har jeg absolutt ingen nag til ham. I tillegg reddet han oss fra et stort nederlag», sa treneren til de danske mesterne Jacob Neestrup om polakkene.

Treneren lot seg også imponere av Haaland.

«Vi har å gjøre med det som sannsynligvis er det beste klubblaget i verden. Jeg har alltid sagt at Citys styrke er kollektivt, men Haaland ser ut til å gjøre en forskjell. Hans letthet og regelmessighet når det kommer til mål er vanvittig. Han har fantastiske instinkter… Det er en fornøyelse å se ham følge ham, utviklingen av handlingen, hvordan du plasserer deg selv i straffefeltet når det kommer til et innlegg eller et skudd, som om han visste nøyaktig hvor ballen vil være om et øyeblikk. Dette er virkelig noe spesielt, og det er ikke mange slike spillere i verden» – forklarte Neestrup.

Selv Guardiola legger ikke skjul på sin beundring for den norske stilen.

– Det er utrolig hvordan du ikke elsker ham, sa spanjolen, som begrunnet avgjørelsen om å bytte Haaland i pausen.

«Vi ledet klart, så han var i stand til å hvile. Hvis kampen hadde hatt kontakt, ville han gått videre. Pausen ville ha gjort ham godt. Southampton FC, som vi ikke kunne slå forrige sesong i ligaen, venter på oss på lørdag. Erling kommer til nytte», la de engelske mesternes trener til med et smil.

Manchester City leder G Champions League-gruppetabellen med hele ni poeng og er praktisk talt sikre på opprykk til 1/8-finalen.

KN, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment